După ce a introdus recent colectarea și depozitarea și pentru 4-a fracție ADI Deșeuri și Supercom a început o campanie insistentă pentru a explica locuitorilor județului cum se colectează și când se ridică recipientul pentru fiecare fracție în parte. De la calendare distribuite în zona rurală cu datele colectării și până la sfaturi de la om la om, inspectorii ADI Deșeuri caută să acopere un procent cât mai mare din populație.
Una dintre cele mai importante recomandări ale inspectorilor ADI Deseuri:
separă în casă deșeurile în funcție de tipul lor: Deșeuri reziduale sau reciclabile;
Deșeuri reciclabile din plastic / metal, din hârtie / carton sau din
sticlă;
”Respectă inscripționările de pe recipienții de colectare – NU AMESTECA DEȘEURILE ÎNTRE ELE” le recomandă cei de la ADI DESEURI:
În sacul albastru punem NUMAI deșeurile reciclabile din hârtie /carton;
În sacul verde punem NUMAI deșeurile reciclabile din sticlă;
În pubela galbenă punem NUMAI deșeurile reciclabile din plastic /
metal;
Inspectorii ADI Deșeuri spun că e importantă respectarea calendarului de colectare pentru fiecare fracție, iar informațiile cele mai bune pot fi obținute consultând site-ul www.adideseuribn.ro sau sunând la telefon 0263.944, Dispecerat Supercom pentru a afla programul de colectare pentru fiecare localitate.
ADI Deșeuri a afișat la scările de blocuri sau pe platformele de colectare postere cu tipul de deșeuri care pot fi depuse în aceste recipiente, iar la toate Primăriile din județ sunt materiale informative despre programul de colectare și despre separarea corectă a deșeurilor”