Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Planurile cu Polivalenta a șefului CJ s-au împotmolit la vot: liberalii s-au abținut. Ministerul Sporturilor a mai cedat infrastructură autorităților locale, însă municipalităților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu poate cere deocamdată trecerea vechii Săli Polivalentei din Bistrița din administrarea Ministerului Sporturilor și proprietatea publică a statului în propria ogradă (domeniul public al județului) pentru că proiectul de hotărâre s-a împotmolit joi, 28 iulie în votul consilierilor liberali.

Aceștia s-au abținut de la votul de aprobare a transferului după ce cu o zi înainte,  primarul Bistriței, Ioan Turc a reacționat iritat pe facebook precizând că a făcut demersuri la Ministerul Sporturilor  pentru ca municipalitatea să preia vechea Sala Polivalentă, în condițiile în care Consiliul Județean va gestiona deja noul Complex Polivalent din zona Cocoș, construit cu bani guvernamentali pe terenul donat de Primărie. Avocatul Cristian Cârlig, consilier județean PNL este cel care a dat vestea în plenul Consiliului și care a și explicat  motivul abținerii de la vot a liberalilor : ”Și la nivelul municipiului Bistrița există o solicitare de trecere în domeniul public a Sălii Polivalente din Bistrița. Municipalitatea a și făcut demersuri în acest sens în luna martie a acestui an și a și explicat motivele pentru care a făcut această solicitare. Dată fiind situația de față, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal se vor obține de la vot până la momentul în care se va rezolva această situație” a spus avocatul Cârlig.

Propunerea inițiată de președintele Radu Moldovan (nn care a lipsit din ședință) care ar fi vrut sa facă din vechea Polivalenta sala de pregătire pentru Clubul Sportiv Gloria 2018  a căzut, după ce a întrunit doar 19 voturi față de 21 necesare. Fără cererea de aprobare a transferului, votată de consilieri, Consiliul Județean nu poate trimite solicitarea la Ministerului Sportului. Așa cum nici municipalitatea n-o poate obține fără să aibă un vot de aprobare a solicitării, aprobat de Consiliu Local, ceea ce încă nu s-a întâmplat și care sa fie transmis la Ministerul Sportului.

Ce s-a întâmplat cu alte transferuri de săli în țară

Ministerul Sportului a probat din 2021 încoace mai multe cereri de transfer către administratiile locale a unor baze sportive pentru a le moderniza si folosi: anul trecut în iulie Alba Iulia a obținut o clădire de sală de sport , iar în martie a fost aprobat transferul alteia către municipalitatea din Pitești.

Vechea Sală Polivalentă a Bistriței a devenit peste noapte obiect de dispută între Primaria Bistrița și Consiliul Județean. Primarul Ioan Turc iritat de intenția CJ de a-si trece în patrimoniul județului clădirea și terenul

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Deocamdată ingrijorarea primarului IoanTurc prinind trecerea sălii polivalente din centrul Bistritei in administrarea Consiliului Judetean este nejustificată. In urma sedintei Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, din 28 iulie, 2022, consilierii liberali au votat împotriva trecerii vechii Săli Polivalentei din Bistrița din proprietatea publică a statului în domeniul public al județului și din administrarea Ministerului Sporturilor , in administrarea Consiliului Judetean.
    Fără cererea de aprobare a transferului, votată de consilieri, Consiliul Județean nu poate trimite solicitarea la Ministerului Sportului. Asta înseamnă că primarul Ioan Turc poate să supună Consiliului Local cererea de transferare a Sălii Polivalente către municipalitate pentru a obține un vot de aprobare a solicitării și care sa fie transmis la Ministerul Sportului, pentru finalizarea procedurii de transfer către administratia locală.

Lasă un comentariu