Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trenulețul Thomas a fost tras pe dreapta până la cercetarea cauzelor accidentului. ” ve reveni doar dupa ce ne asiguram ca asemenea evenimente nu se mai pot repeta” a transmis primarul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Trenulețul de divertisment Thomas, care transporta copiii prin Parcul Municipal al Bistriței a fost retras de pe traseu după incidentul de ieri în care trei copii au fost accidentați  de unul dintre vagoanele care s-a răsturnat. Primarul Ioan Turc a anunțat într-o postare făcută aseară pe facebook, în care-și exprimă regretul, că trenulețul nu-și va relua cursele până nu vor fi înlăturate toate cauzele care au făcut posibile incidentul. Cele trei fetițe care au suferit leziuni au fost externate după ce li s-au acordat îngrijiri medicale. Una dintre fetițe a suferit o fractură a cotului.
”Regret profund nefericitul incident care a avut loc, în această după-amiază, în Parcul „Regele Mihai I al României”, unde al doilea vagon al trenulețului electric Thomas s-a răsturnat într-o curbă. Cei trei copii care au avut de suferit au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate și, chiar dacă nu au necesitat internare și sunt acasă, mă voi asigura personal că evoluția stării lor de sănătate este una bună. Urmăresc cu atenție starea fetiței care a suferit o fractură la cot.
Siguranța copiilor care își petrec timpul în parcurile din Bistrița, pe alei, în spațiile de joacă sau plimbându-se cu trenulețul Thomas, a fost de la bun început o prioritate pentru noi.” a scris Ioan Turc pe facebook.
Primarul spune și că nu a existat niciun indiciu că micuții n-ar fi în siguranță în trenuleț.
”Din data de 25 iunie 2022, de la darea lui în folosință, trenulețul electric Thomas a parcurs peste 2000 de kilometri, a făcut 640 de circuite și a bucurat mai mult de 7000 de copii. În tot acest timp, trenulețul a funcționat impecabil și nu am avut nici măcar un indiciu că ar fi posibil ca beneficiarii să nu fie în deplină siguranță.
Momentan, suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment și voi reveni cu un punct de vedere de îndată ce vom avea toate datele. Vă asigur că tratăm această situație cu toată responsabilitatea și vom face tot ceea ce este necesar pentru ca, pe viitor, astfel de incidente să nu mai fie posibile. Pentru moment, trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile parcului și nu va reveni decât după ce vom fi siguri că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta.
Citeste si
Share.

Lasă un comentariu