Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Din traficul Bistriței: a ieșit la o plimbărică motorizată băut și cu ITP-ul valabil până în 2019. ”Recoltă” mare de șoferi băuți în minivacanță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un șofer din Bistrița a ieșit în seara de Sfânta Maria la o plimbărică de aprovizionare  la volanul unei mașini cu inspecția tehnică periodică expirată din 2019. Când a fost oprit de polițiști pe strada Gării, șoferul de 51 de ani  s-a scuzat ca a încurcat mașina sau că nu s-a uitat demult pe ITP.  Pentru că mirosea puternic a alcool polițiștii l-au luat la o suflare în etilotest.

Avea 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru ITP-ul lipsă  a fost sancționat contravențional, pentru alcoolemia peste limită s-a trezit pe lângă toate și cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub
influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Bărbatul e însă doar unul dintr-un lung șir de șoferi prinși băuți la volan, dar și cu alte infracțiuni prinși  în timpul minivacanței.

Între Beclean și Figa , poliția a prins doi viteji, cu alcoolemie la volan, ambii turiști, care au dat probabil fuga în oraș sa faca aprovizionarea. În 15 august  un șofer din Avrig (48 de ani) a fost oprit pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cu o zi înainte cam în același loc a căzut în plasa polițiștilor un alt turist la volan plecat după băutură. De data asta, un tânăr de 28 de ani, din Cisnădie, județul Sibiu. Rezultatul indicat în urma testării cu aparatul etilotest în cazul lui a fost 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a ajuns la Spitalul din Beclean pentru  recoltarea de probe biologice și a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.

Băuți veseli la volan în Tureac, Livezile ș Năsăud

În dimineața zilei  de Sfânta Marie pe un drum comunal din Valea Poenii, Livezile în plasa polițiștilor a cazut un șofer de 39 de ani care a băut alcool în loc de cafea.
Rezultatul indicat de etilotest a fost 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa ca a luat și el drumul spitalului însoțit de polițiști  pentru prelevarea de mostre biologice si are bineînțeles dosar penal.

La aceeași dată, pe drumul comunal Valea Tureacului, în localitatea Tureac, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cazul lui, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de doar 0,11 mg/l alcool pur
în aerul expirat, semn ca s-a cinstit doar cu o bere. ”A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost sancționat contravențional” informează IPJ. .

Vu o zi înainte în  Piața Unirii din Năsăud, a fost oprit un tânăr, de 26 de ani, din Parva care conducea cu
permisul reținut și sub  influența băuturilor alcoolice.
Avea  0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în mașină polițiștii i-au găsit un plic cu substanțe psihoactive.  Ulterior, a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe pentru determinarea alcoolemiei și pentru a se stabili dacă a consumat substanțe psihoactive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, sub
aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu