Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații REPER depun moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. E intitulată ”impostura nu are ce căuta în educație”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

REPER, partidul din care face parte și deputatul bistrițean Lorant Sas anunță în prima zi de începere a sesiunii parlamentare că va depune o moțiune simplă în care cer demiterea ministrului Sorin Câmpeanu, pentru ceea ce numesc ”acțiuni grave din procesul modificării legilor educației”

Într-un comunicat de presă REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență. Numele moțiunii inițiate de REPER este ”Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”.

Reprezentanții REPER spun și că la aventura cu modificarae legilor educațiie în dreptul lui Sorin Câmpeanu s-au adăugat de-a lungul timpului  cifrele dezastruoase din educație din ultimul deceniu: abandonul școlar și analfabetismul funcțional care au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, prabușirea universităților românești în timp ce ”fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuția ministrului Cîmpeanu în primul său mandat”. ”
Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganță și jignește intelectuali, universitari și părinți prin declarații lipsite de un minim bun-simț arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învățământului românesc” susțin deputații REPER.

Împotriva lui Sorin Câmpeanu a mai fost inițiată o moțiune simplă la sfârsitul sesiunii parlamentare de deputații USR, însă fără să treacă de votul majoritar. USR a depus la începutul acestei sesiuni o alta moțiune simplă

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    “Multe drame sociale -să nu zicem tragedii- sunt datorită schimbării prea frecvente a legilor. Nicăieri nu se produc însă dezastre mai mari , prin desele modficări , decât tocmai în învățământ, fie acelea de orice categorie. Să nu ne jucăm cu sufletele generațiilor tinere!”
    (Iuliu Hațieganu – Anuarul Universității din Cluj, 1930-1931)

    Cele mai multe contestări sunt legate de propunerile de modificare a legilor Educației supuse dezbaterilor de ministrul Sorin Cîmpeanu, considerând-u-se că acestea nu răspund nevoilor de modernizare a sistemului educațional al României si nu se circumscriu principiilor programului „România Educată“ așa cum au fost ele enunțate de președintele României, Klaus Iohannis. De altfel, insusi preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, spunea recent ca proiectele de legi ale educației nu aduc vreo perspectivă clară de îmbunătăţire a domeniului, iar propunerile avansate se află într-o fundătură: „Din păcate, problemele acute nu s-au schimbat, chiar dacă ni se promit nişte legi noi ale educaţiei şi cercetării. Aţi văzut în ce fundătură se află ele în acest moment, propunerile. Şi, deci, nu s-a rezolvat. Ele, aceste propuneri, nu aduc, după părerea mea, vreo perspectivă clară de îmbunătăţire.”
    De aceea, USR consideră că Legile educatiei ar trebui retrase de urgență, nu „trecute rapid prin Parlament”, așa cum a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, beneficiar direct al prevederilor privind absolvirea plagiatorilor de orice răspundere.

Lasă un comentariu