Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Lorant Sas explică de ce va vota moțiunea împotriva ministrului Energiei, depusă de fostul său partid, USR. Va fi singurul deputat din grupul bistrițenilor care va vota pentru

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deputatul Lorant Sas este singurul deputat de Bistrița-Năsăud care a anunțat pe facebook cum va vota la prima moțiune simplă din noua sesiune parlamentară. Sas a precizat că va vota pentru moțiunea simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, moțiune depusă de USR, partidul din care a plecat recent pentru a se alătura noului partid REPER, însă o va face în baza unor argumente care țin de proasta gestionare a domeniului dar și a riscurilor la care vor fi supuși românii dacă acesta va continua proasta gestiune.
Deputatul îl acuză pe Popescu de gestionarea proastă a capacității de stocare și distribuție a gazelor în timpul mandatului. ”De-a lungul mandatelor acestui politician, capacitatea de stocare și transport a gazelor naturale a rămas la un nivel mediocru, în mare parte moștenită dinainte de Revoluție. Chiar dacă vom umple depozitele subterane, vom avea nevoie de livrări din import, în timp real, pentru a depăși vârful de consum din iarnă. Asta înseamnă că la iarnă vor fi probleme!” .
Lorant Sas a continuat cu argumentele pentru care votează pentru moțiune miercuri:
Peste 50% din gospodăriile din România încă nu au acces la rețelele de gaze naturale,  tarifele din piața liberă la energie electrică și gaze naturale determină scumpiri generalizate (antreprenorii care cumpără energie din piață fiind nevoiți să includă majorările de costuri în prețurile produselor sau serviciilor) iar acest ministru refuză să pună în practică reducerea taxelor aferente (în special în cazul TVA-ului de 19%), cum au procedat alte țări europene, de exemplu Spania sau Germania.
Chiar și în cazul consumatorilor casnici, unde prețurile sunt plafonate, reducerea TVA ar mai ușura greutățile acestora în perioada anotimpului rece. De altfel, nu este clar dacă bugetul public va putea susține actuala schemă de compensare, iar reducerea plafonului de consum energie electrică este un semnal clar în această direcție și o limitare drastică a numărului de români care vor beneficia de plafonarea tarifelor la electricitate;
Domnule ministru Virgil Popescu, în toți acești ani, în toate aceste mandate, NU v-ați făcut treaba și trebuie să lăsați pe cineva competent să se ocupe de aceste grave probleme care ne vor lovi năprasnic peste câteva luni!” a scris Lorant Sas pe facebook.
Cu voteaza ceilalti parlamentari la motiunea simpla
Niciunul dintre ceilalți patru deputați de BN nu au făcut precizări despre votul la moțiunea simplă, însă e clar ca în cazul celor doi de la PNL, Diana Morar si Robert Sighiartau nu se pune problema unui vot pentru, iar cei doi de la PSD: Bogdan Ivan si Daniel Suciu, cel care a si condus sedinta de marți în care s-a citit moțiunea, în cel mai probabil caz vor vota împotrivă, așa cum a declarat de altfel seful lor de partid, Marcel Ciolacu.
Indiferent însă de votul de mâine,  Virgil Popescu nu poate fi demis după o procedura a moțiunii simple, valoarea votului fiind mai degrabă una de blam la adresa ministrului.
Share.

About Author

Lasă un comentariu