Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul deputat Ionuț Simionca anunță că Parlamentul i-a mai votat o lege

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La doi ani după ce a părăsit Camera Deputaților, Ionuț Simionca, în prezent secretar general al PMP a anunțat că Parlamentul a votat încă una dintre proiectele legislative inițiate pe când era deputat.

Este vorba de un proiect legislativ care obligă administratorii drumurilor să semnalizeze luminos trecerile de pietoni. Proiectul inițiat de Simionca în urmă cu 4 ani, în noiembrie 2018 a ajuns la votul final abia miercuri și a fost votat cu o largă majoritate: au existat doar 4 voturi de abținere. De menționat că toți cei cinci deputați de Bistrița-Năsăud au votat în favoarea proiectului inițiat de Simionca dar contrasemnat de parlamentari de la toate partidele, inclusiv de actualul ministru de interne, Lucian Bode.

”Inițiativa mea legislativă obligă administrațiile publice, locale și naționale, să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. Este vorba de trecerile de pietoni de pe drumuri europene, naționale și drumuri de interes județean situate în localități. Sistemele de iluminat public folosite trebuie să fie performante din punct de vedere energetic” scrie într-o postare pe facebook Ionuț Simionca.

Pentru a deveni lege, proiectul lui Simionca mai are de îndeplinit un pas: promulgarea de catre presedintele Iohannis și apariția în Monitorul Oficial, ceea ce probabil se va întâmpla în curând.

Mai multe despre legea lui Simionca puteți afla aici:http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17765

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu