Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei francezi au fost prinși în flagrant la braconat de căprioare în Sânmihaiu de Câmpie. Erau la a 7 -a ispravă sub îndrumarea unui localnic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii bistrițeni au prins în flagrant delict la braconaj miercuri noaptea trei cetățeni francezi ghidați de un localnic din Sânmihaiu de Câmpie. Acțiunea de flagrant delict a fost realizată de polițiști după ce au obținut informații că respectivii au mai organizat cel puțin alte șase partide de vânătoare ilegale în cursul acestui an. 

În acțiunea de flagrant organizata în 21 septembrie au fost mobilizați luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Ei i-au prins, în flagrant delict, pe localnicul  de 44 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie și invitații săi, trei cetățeni francezi, cu vârste cuprinse între 51 și 74 de ani în timpul participarii la o partidă ilegală de vânătoare, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție BN.” Doi dintre cetățenii francezi ar fi avut asupra lor două arme letale, cu destinația vânătoare, care ar fi aparținut bărbatului din Sânmihaiu de Câmpie” precizează comunicatul de presă.

 

La vânătoare en-gros: șase partide de vânătoare în 4 zile

Polițiștii au ajuns la concluzia că au fost șase acțiuni de vânătoare a grupului până la momentul flagrantului: ” Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, iar, din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 19-21 septembrie a.c., cei patru ar fi mai desfășurat 6 acțiuni de vânătoare neautorizate și ar fi împușcat 6 căpriori, pe care ulterior i-ar fi transportat la locuința cetățeanului român” cel care le-ar fi pus la dispoziția și arma.

La domiciliul românului au fost descoperite și ridicate 6 trofee, carnea și 4 piei provenite de la căpriorii braconați, 5 arme deținute legal și care ar fi fost folosite la acțiunile de braconaj, precum și un autovehicul care ar fi fost folosit la acțiunile ilegale de vânătoare, precizează comunicatul.

Astăzi ajung în fața procurorilor

Francezii și românul au fost ridicați și conduși la sediul Poliției, iar, în urma audierilor, au fost reținuți. În cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

”Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și transportul vânatului dobândit în urma unor activități de braconaj” transmite IPJ.

Share.

Lasă un comentariu