Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vineri Pietonalul Bistriței devine gazdă pentru ”Noaptea cercetatorilor Europeni 2022”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vineri, 30 septembrie Pietonalul Bistriței devine scenă pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022, eveniment programat sa se desfășoare între orele 13:00 – 24:00, concomitent cu 400 de orașe europene. E vorba de o inițiativă de popularizare a științei la nivel european în rândul elevilor, studenților și comunităților locale, care a se desfășoară anual de 15 ani încoace.

Anul acesta, Bistrița împreună cu Cluj-Napoca, Iași, Sighetu Marmației și Gheorgheni aderă la cele peste 400 de orașe europene ale științei și inovării. Astfel, Bistrița devine parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european, care, în istoria sa de 15 ani, s-a dezvoltat ca una din cele mai potrivite oportunități de o zi în care tinerele generații de elevi și studenți, alături de întreaga comunitate, pot pătrunde altfel în universul cercetării și inovării tehnologice” anunță organizatorii, în cazul Bistriței Facultate de Geografie a Extensiei Universității Babeș Bolyai.

Sunt programate activități interactive pentru comunitate (prezentări, expoziții, experimente, interviuri, concursuri, ateliere și jocuri). Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții, dar și adulții vor avea oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători, dar și să facă cunoștință cu rezultatele cercetării științifice și modul lor de implementare, precizeaza organizatorii.

Manifestarea va avea trei secțiuni tematice: una dedicata patrimoniului: ” Viitor prin trecut”, acolo unde vor fi prezentate eforturile depuse de specialiști în analiza și conservarea acestuia, o alta dedicata Sănătății și bunăstării printr-un mediu înconjurător curat, dar și una dedicată  Dezvoltării economice prin tehnologie și inovație

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu