Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce analiza la rece a făcut Simionca de la PMP la fake-news-ul care a isterizat presa în weekend? La ce concluzii surprinzătoare a ajuns

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul deputat, Ionuț Simionca, secretarul general de la PMP aruncă o ipoteză surprinzătoare în spațiul public legată de așa zisa informație care a isterizat presa națională  în weekend despre prezența lui Elon Musk la o petrecere a miliardarilor de la Castelul Bran. Simionca susține că fake-news-ul ar fi fost aruncat pe post de nadă din cercurile puterii către presă pentru a abate atenția publică de la marile probleme ale Guvernării.  

Simionca a postat pe facebook concluziile sale ”la rece” după ce ar fi trecut valul inflamărilor și spiritele s-ar fi calmat: una  din concluzii ar fi că turismul s-a prăbusit în ultimii trei ani , după pandemie din cauza politicilor Guvernului : ”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism. Înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40 %. După ce spiritele s-au calmat în urma infirmării prezenței lui Elon Musk la petrecerea organizată de Hallowen la Castelul Bran, e momentul să analizăm la rece evoluțiile legate de turismul românesc.Potrivit INS, avem o cădere dramatică a turismului faţă de acum trei ani:

înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40 % în primele 8 luni din 2022 față de perioada similară din 2019,  cazările românilor sunt mai mici cu 16  % în aceeași perioadă de referință. Asta înseamnă afaceri închise, deci mai puțini bani la buget și concedieri masive” scrie Simionca. 

La finalul postării el susține chiar că fake news-ul cu Elon Musk ar fi fost aruncat pe piață chiar de guvernare: ” fake-news-ul a fost clar stimulat de actuala Putere politică pentru a pune perdea de fum să nu se vadă incendiul (social şi economic) din spatele său. Este genul de temă parazită atât de dragă partidelor din Guvern, care, atunci când dau de greu (lipsa Bugetului, decizii privind energia, pensiile şi salariile), aruncă o astfel de nadă presei pe o temă tabloidală.” susține fostul parlamentar,  în prezent secretar general al PMP.

 

 

Share.

Lasă un comentariu