Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lege care le acordă cetățenia celor care au fost căsătoriți cel puțin 10 cu un cetățean român, adoptată ieri de Parlament. Un senator bistrițean se numără printre inițiatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputații au votat ieri în corpore un proiect legislativ care modifică legea cetățeniei și le oferă celor căsătoriți cel puțin 10 ani cu un român/româncă posibilitatea de a cere și obține cetățenia, chiar dacă nu au locuit în România.

Printre co-semnatarii inițiativei  care mai trebuie sa treacă acum doar de promulgarea președintelui pentru a deveni lege se numără și senatorul de Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș (PSD). Camera Deputaților a fost decizională în cazul acestui proiect.

Proiectul legislativ completează art.8 alin.(1) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991, astfel încât sa se permită persoanei căsătorite cu un cetăţean român şi care convieţuieşte în străinătate cu acesta de cel puţin 10 ani de la încheierea căsătoriei, să solicite statului român dobândirea cetăţeniei române.

Citiți aici de ce au considerat inițiatorii că ar trebui acordata cetățenia celor căsătoriți cel puțin 10 ani cu un român/româncă chiar dacă nu a locuit în România.

EXPUNERE DE MOTIVE PROIECT

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu