Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liceenii de la CNLR au înălțat 120 de lampioane în memoria victimelor accidentelor rutiere. Numai anul acesta au murit 23 de oameni pe șoselele din BN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O lecție atipică despre cum să se protejeze tinerii pentru a evita accidentele a fost organizată luni seara de polițiștii bistrițeni în curtea Colegiului Național Liviu Rebreanu, publicul țintă fiind liceenii prezenți la cursurile de după amiaza.

Polițiștii de la Rutieră le-au vorbit despre cele câteva reguli esențiale care trebuie respectate în deplasarea în condiții de vizibilitate redusă (noapte, ploaie, ceață) dar și despre realitățile dramatice din spatele statisticilor.  În Bistrița-Năsăud statisticile vorbesc despre 23 de oameni care și-au pierdut viața în acest an pe șoselele din județ.

În memoria lor liceenii  împreună cu polițiștii au înălțat lampioane, 120 cu totul.

Iar lecția interactivă  din curtea scolii a mai avut o componentă: una legată de siguranța în spațiul digital.

”Polițiștii de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității le-au explicat ce presupune siguranța online, cum pot să evite implicarea lor în conflicte, ce trebuie sa facă în cazul în care au fost victime ale unor infracțiuni și cum să gestioneze anumite situații care ar putea degenera. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Bistrița și Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial” a informat un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Share.

Lasă un comentariu