Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Proiect de lege pentru simplificarea procedurilor cu decontarea navetei elevilor. ”Ne-am săturat de bătaia de joc la adresa elevilor” spun inițiatorii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
USR a anunțat că va depune un proiect legislativ care sa simplifice procedurile de decontarea a navetei elevilor și să asigure fără echivoc gratuitatea transportului la scoală. Parlamentarii USR susțin pe facebook că s-au consultat cu asociațiile elevilor din mai multe județe, pentru a găsi o formulă care să rezolve ”într-un final problema transportului gratuit al elevilor către școală” și că ” Bătaia de joc la adresa elevilor trebuie să înceteze”.
Astfel, inițiativa prevede că autoritățile locale trebuie să asigure gratuitatea și mijloacele de transport pentru elevi și ulterior își recuperează sumele alocate de la Guvern, susține postare de pe pagina USR.
”Proiectul de lege corectează o problemă gravă a elevilor, întreținută timp de ani de zile printr-o serie de legi proaste. Din acest motiv dorim ca proiectul să fie dezbătut și votat de plen în procedură de urgență” remarcă parlamentarii USR.
Guvernul a anunțat recent modificarea legislației referitoare la transportul elevilor, însă în proiectul de hotarare Guvernul vrea alocarea unei sume forfetare de 60 de lei lunar
”Pentru facilităţile de transport acordate elevilor, prevăzute la alin. (1^3), se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanţa de până la 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru”.. În realitate abonamentul multor elevi care fac naveta ajunge la 200-300 de lei în funcție de kilometri parcursi.
Share.

About Author

Lasă un comentariu