Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se preconizează de la anul transport dedicat și gratuit la școală pentru elevii din zonele izolate din Bistrița. Cum va fi organizat?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Școlarii din Bistrița care locuiesc în zone neacoperite de transportul local ar putea ajunge la școală, de anul viitor cu microbuze puse la dispoziție de municipalitate. Primarul Ioan Turc a dat detalii în ședința de luni a Consiliului Local legate de cum ar putea funcționa autobuzul școlar dedicat, răspunzând unei interpelări adresate de consilierul Nicolae Pavelean.

Turc a spus ca are pe masa un asemenea proiect, care ” să prevadă modalitatea prin care copii, din zone cu transport local mai puțin prezent, să ajungă la școală” și că se  lucrează alături de Inspectoratul Școlar. Primarul a mai spus și că se va duce la Sibiu pentru a vedea cum funcționează un proiect de acest gen, pilot în România.

În principiu municipalitatea va stabili câteva centre de preluare a copiilor (clasele 0-8) de unde copiii vor urca în autobuze în drum spre școală și unde vor fi lăsați la revenirea de la școală, iar autobuzele ar urma să fie însoțite pe traseu și de un polițist local ori angajat SVSU, Primarul a mai spus ca aceste centre de preluare vor fi grupate pentru mai multe străzi apropiate, în condițiile în care microbuzele nu pot ajunge la toate adresele.  De altfel primăria va  depune și  proiecte pentru achiziția de microbuze electrice pentru că transportul școlar ar trebui făcut cu mijloace de transport sigure și ecologice, a mai spus primarul.

Sursa foto: Radio Unirea FM

Share.

About Author

Lasă un comentariu