Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DIICOT-ul a mai făcut o arestare într-unul din dosarele ”Droguri la Figa”: un tânăr de 23 de ani, care ar fi aprovizionat un grup reținut în august

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

DIICOT-ul anunță noi percheziții și două rețineri într-un dosar conexat cazului ”droguri la Figa” din luna august 2022 si posibil și a altora. Doi tineri un bărbat și o femeie de 23 si 25 de ani au fost reținuți la capătul a 4 percheziții domiciliare care au avut loc luni în Beclean. Tânărul ar fi, potrivit polițiștilor, cel care a  aprovizionat o grupare infracțională care vindea substanțe  psiho-active în Figa și ai cărei membrii au fost reținuți preventiv în august și sunt încă totdupă gratii. Judecătorii Tribunalului i-au dat mandat de arest pentru 30 de zile tânărului în timp ce fata a fost plasată deocamdată sub control judiciar.

Descinderea polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, supervizați de DIICOT a avut loc luni, 28 noiembrie: ” Un tânăr, de 23 de ani și o femeie, de 25 de ani, care ar locui fără forme legale în orașul Beclean, au fost reținuți pentru 24 de ore. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2022, persoanele bănuite ar fi avut preocupări privind comercializarea ilicită de droguri, respectiv de substanțe cu efect psihoactiv, în special către tineri din orașul Beclean, stațiunea Figa și proximitate” precizează comunicatul transmis de IPJ BN.

E pe radar de la începutul anului

Se pare că tânărul reținut acum(Răzvan P) a intrat în vizorul polițiștilor în februarie anul acesta,  când a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș, și la percheziția mașinii ar fi fost cu prins cu un adevărat arsenal: 500 de grame de substanțe psihoactive, un cântar electronic, 3.440 de lei, 70 de euro și o macetă. Polițiștii susțin că bunurile descoperite atunci ar  fi fost ridicate și dosarul  înaintate Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, pentru continuarea cercetărilor, însă nu e clar dacă atunci au fost luate măsuri preventive împotriva acestuia.

În urma percheziţiilor de luni însă la domiciliile vizate au fost descoperite şi ridicate ”aproximativ 300 de grame de substanță cristalină albă, instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor, un pistol cu gaze, supus autorizării, mai multe proiectile din material plastic și o carte de identitate, cu privire la care există bănuiala că ar fi falsă” precizează comunicatul.

”Totodată, în urma extinderii cercetărilor, a reieșit că tânărul de 23 de ani ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri, destructurat de polițiști în luna august 2022, fiind cel care ar fi aprovizionat membrii grupării.” adaugă polițiștii.
Cei doi tineri au ajuns în fața magistraților ieri, însă numai pentru Laurențiu P. judecatorii au stabilit mandat de arest. Fata de 25 de ani a primit control judiciar de la procurori.

”Cercetările în acest caz sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”. De asemenea cei patru din grupul denumit de presă  ”droguri la Figa” pe care i-ar fi aprovizionat și care ar fi fost reținuți în august sunt, potrivit datelor portalului Tribunalului Bistrița tot în arest preventiv

REȚINERE PREVENTIVA 29 noiembrie

Share.

About Author

Lasă un comentariu