Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Percheziții la un post de poliție din Bistrița-Năsăud și la domiciliul unui polițist acuzat de procurori de corupție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurorii bistrițeni au anunțat ieri că poliția judiciară din Direcția Județeană Anticorupție a făcut percheziții la un post de poliție rurală din Bistrița-Năsăud dar și la domiciliul unuia dintre polițiști, agent de poliție, acuzat de fapte de corupție. Polițistul în cauză a fost  reținut pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul BN l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud agentul de poliție este acuzat de fapte care s-ar întinde din 2018 și până acum.  Procurorii susțin că în urmă cu patru ani acesta ar fi  pretins și primit de la o persoană 150 de euro pentru a-i influența pe funcționarii RAR să-i  efectueze inspecția tehnică periodică, fără o programare prealabilă și că suma de bani ar fi fost primită ” ca urmare a amenințărilor exercitate de agentul de poliție”.

De departe cea mai gravă acuzație este aceea că anul acesta în perioada aprilie-septembrie, când probabil că a fost filat, agentul de poliție ar fi mușamalizat actele într-un dosar de conducere fără permis dar și în alte  dosare de infracțiuni rutiere și că ar fi pretins sume de bani între 500 de euro și 1000 de lei pentru a nu lua măsurile legale.

Acuzat ca folosea autospeciala poliției în interes personal

Potrivit comunicatului de presă agentul de poliție este acuzat și că  în perioada iunie – septembrie 2022,  ar fi folosit în scop personal autoturismul de serviciu, pe care l-a avut în gestiune și administrare, (atât pentru deplasarea de la domiciliu la locul de muncă precum și pentru alte deplasări), ”deși acesta. beneficia de decontarea  cheltuielilor de transport, conform prevederilor legale” mai scrie comunicatul semnat de prim procurorul Adrian Briciu.

Comunicatul precizează și că punerea în mișcare a acțiunii penale ori măsurile preventive nu suspendă prezumția de nevinovăție în cazul acestuia.

Comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud

Foto: ilustrativ. Sursa: Ziar Piatra Neamt

Share.

About Author

Lasă un comentariu