Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Patru sute de militari și voluntari au defilat astăzi la Bistrița de Ziua Națională a României

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mii de bistrițeni au urmărit defilarea de Ziua Naționala a României de la Bistrița, organizată pentru a marca 104 ani de la Marea Unire.
În pas de defilare pe străzile Bistriței au fost  400 de militari, personal civil şi voluntari, precum și  50 de mașini, tancuri, amfibii și alte mijloace de luptă ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspecoratului de Jandarmi Judeţean „Gelu Voievod”, ISU,  Penitenciarului Bistriţa, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Poliţiei Locale a Municipiului Bistriţa şi Cercetaşii Bistriţeni.
Primarul Ioan Turc a ținut singurul discurs al oficialităților

Primarul Ioan Turc a vorbit în discursul său despre simbolismul înfrățirii care se parafeaza cu ocazia zilei naționale la Bistrița cu cele două orașe moldovenești Soroca și Ungheni : ” Ziua de 1 Decembrie are o semnificație care nu se va perima niciodată. Ea ne arată nouă, românilor, de ce suntem în stare atunci când ne urmărim idealurile cu consecvență, cu perseverență, câteodată seculare, cu spirit de sacrificiu și inteligență. Anul acesta, Ziua Națională, la Bistrița, are un plus de greutate. Orașul nostru este gazdă pentru cele două delegații din Moldova, de dincolo de Prut, din orașele Soroca și Ungheni. În această seară, într-o ceremonie festivă, solemna, vom semna acordurile de înfrățire dintre orașele noastre.

Stimați participanți,  în 1918 prima provincie care s-a unit cu țara, la 27 martie 1918  a fost Basarabia. (…) au făcut-o pentru ca aveau o puternică constiință națională. A urmat Bucovina în aprilie 1918 , iar în 1 Decembrie unirea cea mare s-a desfașurat. Ce concluzii putem trage de aici?  Avem nevoie de idealuri, idealurile ne fac o națiune. Fără idealuri am fi doar un popor! Trăiască România! Trăiască românii! Trăiască bistrițenii! La mulți ani!” a mai spus primarul Bistriței, Ioan Turc.

Foto facebook Brigada 81 Mecanizată

Share.

Lasă un comentariu