Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sighiartău, vicepreședintele pe Externe al PNL zice că România ar trebui să fie mult mai vocală în apărarea intereselor naționale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL pe relații externe și afaceri externe a scris pe facebook că ceea ce s-a întâmplat la JAI este  o umilință a Austriei la adresa României și românilor ,”o nedreptate strigătoare la cer.” Sighiartău mai afirmă și că România ar trebui să fie mai vocală pe viitor în apărarea intereselor ei
Vicepreședintele PNL afirmă și că ” se închide o etapă” dar și că România și-a îndeplinit toate obligațiile iar ”Regulile din tratate trebuie respectate însă și de Austria”, fără sa dea însă mai multe detalii la ce anume se referă . Sighiartau continuă pe aceeași temă, fără însă să explice ce are în vedere: ” România nu mai trebuie să accepte de la nimeni noi lecții pentru reexaminare”.
Sighiartău a reluat și tema că votul de azi din JAI e unul împotriva intereselor de securitate euroatlantice: ”Este și un vot contra intereselor de securitate euroatlantice. Austria a frânt solidaritatea europeană într-un moment critic pentru UE, în care greul este dus de țările aflate pe granița de Est a UE și NATO.”
Robert Sighiartau este primul parlamentar de Bistrita-Năsăud care a avut o reacție post- vot împotriva României. Deputații PSD, Daniel Suciu, respectiv Bogdan Ivan au făcut postări extrem de critice la adresa Austriei, înaintea votului efectiv.
Sighiartău nu a răspuns însă și provocării lansate de Bistrița Civică, asociația care le-a cerut parlamentarilor din Bistrița-Năsăud să vină cu propuneri concrete în cazul unui vot negativ:
Share.

About Author

Lasă un comentariu