Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Digitalizarii Sebastian Burduja spune că nu e cazul de demisii în Guvernul României, după eșecul intrării în Schengen. Ce părere are despre boicotul cerut de unii politicieni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Digitalizării Sebastian Burduja spune că nu e cazul de demisii în Guvernul României după eșecul aderării la Schengen, în urma votului negativ al Austriei, pentru că ratarea aderării nu i se poate imputa României, ci unui calcul populist al Austriei. Burduja, care își lansează la Bistrița o carte și are întâlniri cu oficiali și firme din județ nu crede că ajută la ceva nici apelurile la boicot împotriva firmelor din Austria sau alte forme de protest, pentru nu fac altceva decât sa adâncească tensiunile în condițiile în care a spus, țara noastră are în continuare de votul Austriei pentru aderare: ”Cred că pragmatic, noi ar trebui mai mult sa facem lucruri, decât să spunem”

Ministrul Digitalizării a spus într-o conferință de presă, la Bistrița că România a fost blocată temporar în Schengen și că într-un an această problemă va fi reglată:  ”Ieri a fost o zi tristă pentru România din perspectiva aderării la Schengen, dar cred ca e o neîmplinire temporară, care cred că va fi reglată în următorul an de zile, acesta e parcursul pe care îl putem vedea” a spus Burduja.

Întrebat de BistrițaExpress dacă ar trebui să vedem demisii din cauza acestui eșec în Guvernul României, la nivel de ministru de externe, interne ori premier, Ministrul Digitalizării a răspuns că nu e cazul:

Din punctul meu de vedere nu. Și  cred ca ultimul lucru pe care ar trebui sa-l facem ar fi sa politizam ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles. A fost clar pentru toată lumea că acolo calculul nu a fost unul de fond, a fost un calcul populist al celor care s-au opus. De altfel, cred că cei care s-au decredibilizat au fost cei care s-au opus pentru că nu au avut argumente. România îndeplinește absolut toate cerințele tehnice. Vă spun ca membru al cabinetului : efortul diplomatic și administrativ  pe care l-a făcut  România , ridicarea MCV, toate lucrurile astea s-au întâmplat într-un termen foarte scurt și ele trebuiau să ducă la un rezultat.

Faptul că nu avem rezultatul la care noi speram chiar nu i se poate imputa României și acestui Guvern , din punctul meu de vedere. Cei care s-au decredibilizat ieri au fost cei care s-au opus”.

L-am întrebat și ce părere are despre îndemnurile la boicot a firmelor cu capital austriac, făcute inclusiv de liberali (nn, primvicepreședintele Rares Bogdan) . Burduja a spus că nu le susține pentru ca adâncesc și mai mult tensiunile si le aduc satisfacție celor din Federația Rusă: ”Omenește sunt frustrat și eu, dar trebuie să înțelegem că în Consiliul JAI lucrurile funcționează în unanimitate, prin consens. Noi, la un moment dat, dacă vrem să urmărim acest obiectiv și să aderăm la zona Schengen tot vom avea nevoie de votul austriecilor  și al olandezilor . Nu cred că în acest moment a agrava aceste tensiuni, ajunge la ceva. Cred ca la nivel strategic, pragmatic, noi trebuie sa ne urmăm obiectivul : să aderam la zona Schengen si cred ca trebuie sa facem lucruri si să vorbim mai puțin” a mai spus Burduja la Bistrița .

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu