Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cine sunt vinovații după eșecul Schengen și ce ar trebui făcut, potrivit primului sondaj realizat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un sondaj CURS, realizat la comanda PSD, primul făcut după ratarea aderării la Schengen indica în direcția președintelui Klaus Iohannis la intrebarea cine este considerat vinovat de eșecul României în acest dosar. 23% dintre români îl indică vinovat pe Președinte, clasa politică în întregime e considerata vinovată de 12% dintre cei intervievați, urmează Guvernul cu 9%.

În același sondaj realizat în perioada 9-11 decembrie  sunt indicați drept vinovați premierul Nicolae Ciucă  de 7% dintre intervievați, ministrul de externe Bogdan Aurescu de  5% și Lucian Bode, ministrul de interne de 4% dintre respondenți.

Cei mai mulți dintre cei întrebați sunt de acord cu măsuri împotriva intereselor economice ale Austriei ca reacție de răspuns: 56 % față de 40 % care răspund cu ”Nu”. Cele mai populare reacții de răspuns sunt : blocarea achizițiilor statului român de la companiile austriece: (s-au pronunțat pentru 56%), răcirea relațiilor diplomatice cu Austria: 55%. Pe locul al treilea în popularitate este o acțiune în justiție la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE): 46%, în timp ce 44% din respondenți ar fi de acord cu acțiuni ale României împotriva Austriei în deciziile instituțiilor europene: 44%.

Alte intrebări

Pe plan European, cine credeți că a ajutat mai mult România în efortul de a intra în spațiul Schengen?
Stânga europeană: 36%
Dreapta europeană: 32%
Nimeni: 21%

Sondajul CURS a fost realizat pe 1088 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: metoda CATI

Share.

About Author

Lasă un comentariu