Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Simionca de la PMP: Plătiți pensiile prin băncile românești, nu prin cele austriece”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Partidul Mișcarea Populară îi cere Guvernului să facă ceva concret în loc de apelul la boicot împotriva firmelor austriece, care poate fi cel mult o decizie personală a fiecărui român și să înceteze viramentul pensiilor prin cele două mari bănci cu capital austriac și să opteze pe transferul prin băncile românești.
Secretarul General al PMP , Ionuț Simionca le-a transmis celor două partide mari de la guvernare și un mesaj , adică PSD și PNL: ”Lăsați ipocrizia la o parte și plătiți pensiile prin băncile românești, nu prin cele austriece!”.
Într-o postare pe facebook, Simionca face o analogie cu fotbalul în privința ratării intrării în Schengen. ”Folosind o analogie cu fotbalul, România a jucat deplorabil meciul Schengen și noi am pierdut. Austria ne-a faultat în careu, iar, la loviturile de la 11 metri, ați ratat cu poarta goală” și spune că Președintele Iohannis și Guvernul ar trebui să-și asume : ”La fel cum în fotbal se schimbă antrenorul și jucătorii dacă echipa nu obține rezultatele așteptate, și în politică cei care eșuează trebuie să plece. În cazul ratării admiterii țării noastre în Schengen, responsabilitatea este a Președintelui României și a actualilor guvernanți.”
Simionca mai spune și că liderii PNL-PSD ar fi trebuit sa-și asume  responsabilitatea eșecului și să facă o strategie pentru următoarea etapă, liderii politici de la PSD și PNL, însă  dau dovadă de maximă ipocrizie îndemnându-i pe români să boicoteze firmele austriece din țara noastră.
”Românii pot folosi boicotul firmelor austriece ca formă personală de protest” este părerea secretarului general e la PMP., însă ” statul este cel care are datoria să reacționeze la această situație prin utilizarea instrumentelor pe care le are la dispoziție în relațiile economice cu alte state, inclusiv cu aceste firme, pentru a atinge obiectivele naționale, inclusiv accederea României în Spațiul Schengen”.
”Așadar, vă cer, stimați politicieni din PSD și PNL, să faceți ceva util. Și puteți să începeți, de exemplu, să plătiți pensiile românilor prin băncile românești, nu prin cele autriece, cum faceți acum. Nu ne spuneți ce avem noi de făcut. Faceți voi ce trebuie pentru că aveți pârghii. Trebuie doar să vreți. Doar dacă ne unim forțele și luptăm pentru drepturile noastre putem învinge!” a mai spus Ionuț Simionca.
Declarații asemănătoare a făcut și președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac. El a spus în plus la RFI că redeschiderea dosarului Schengen ar putea dura până în 2025, din cauza contextului politic complex.
Share.

About Author

Lasă un comentariu