Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ninsoarea de astăzi a transformat în patinoar mai multe drumuri din județ. A fost plin de tamponări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Răcirea accelerată a vremii dar și ninsorile au făcut de dimineață impracticabile mai multe drumuri din județ pentru care firmele de deszăpezire sub contract n-au reușit să facă față. Pe DJ 171, așa numitul Drum al Unirii, în Dobric, mașinile au patinat atât de tare, încât la un moment dat în jurul orelor 10, 30 era imposibil de avansat. De altfel mai multe mașini s-au ciocnit din cauza gheții. Iar între Josenii Bârgăului-Ilva Mică pe DJ 172D  traficul a fost deviat din cauza unui tir care a blocat drumul.
Probleme cu gheața si drum necurățat 
Pe DJ 171 în apropiere de Dobric două mașini s-au ciocnit și una a ajuns în șanț din cauza carosabilului acoperit de gheață. Ioan Rus, un șofer aflat în trafic a cerut administratorului drumului atât telefonic cât și printr-un live făcut pe facebook să arunce cu antiderapant:
Imagini asemănătoare au mai fost publicate pe diferite grupuri de facebook, atât în zona Lechința, cât și pe alte drumuri din zona Ilvelor , dar și între Sărata si Monor.
Ultimul comunicat de presa al Instituției Prefectului, de la ora 12,00 nu mentionează decât o singură situație a unui drum blocat, DJ 172D (Josenii Bârgăului-Ilva Mică) cu trafic deviat între orele 08.30-10.00
”Drumuri naționale: începând cu ieri după-masă s-a acționat pe drumurile naționale cu 29 de utilaje pentru deszăpezire și s-au folosit aproximativ de 127 de tone de material antiderapant pe DN 17C, DN 17, DN 17D,DN 15A”. mai anunță comunicatul Prefecturii, care precizează că în județ se circulă în condiții de iarnă: În continuare, în județ, se circulă în condiții de iarnă iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului cu material antiderapant atât pe drumurile naționale cât și pe drumurile județene..În aceste condiții, atenționăm conducătorii auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum, precum și cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă”.
 Instituția Prefectului publică și numerele la care se poate apela pentru problemele din trafic. Din anunț lipsește însă contactul pentru drumurile judetene, administarte de Consiliul Judetean:
 pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;

• Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud: tel. 0263203005;

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Share.

About Author

Lasă un comentariu