Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Asociația Comunelor din BN n-are niciun primar liberal în conducere. Toți cei 13 primari aleși sunt din PSD ori de la aliații lor din alegeri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Comunelor din Bistrița-Năsăud și-a ales ieri structurile de conducere sub supervizarea presedintelui Asociației Comunelor din România, Bogdan Drăghici. Din conducerea asociației, al cărui președinte a rămas Romeo Florian, primarul din Lechința, fac parte cu totul 13 primari, toți din PSD ori aliații lor din alegerile din 2020: ALDE sau UDMR. Dacă  în mandatul precedent din Asociația Comunelor BN au făcut parte și primari liberali precum Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, care  a fost vicepreședinte, de data aceasta nu mai e cazul.

La alegerile desfășurate în sala mare a Consiliului Județean, în prezența președintelui CJ și PSD, Radu Moldovan și a prefectului Mica Oprea au fost alesi : Vasile Borș (PSD) primar din Maieru în funcția de prim-vicepreședinte,  vicepreședinte a devenit  Doru-Crișan, tot PSD,  primarul din Prundu Bârgăului, iar secretar a fost ales Ioan Cira,  primarul comunei Monor, tot din Partidul Social Democrat.

Nici în  Consiliului director nu au fost aleși PNL-iști, Traian Simionca – primarul comunei Livezile a candidat pentru ALDE,  Aurel Horea – primarul comunei Ilva Mică pentru PSD, la fel și Valentin-Iosif Grapini, primarul din Rodna, precum și   Dumitru-Paul Știr – primarul din  Căianu Mic. De pe aceeași lista a consiliului director fac parte Ioan Mate,  Sânmihaiu de Câmpie (PSD), Gheorghe Onul – primarul din Salva, și Ioan Sebastian Cifor Tiniș – Șieu, precum și Vasile-Mihai Vermeșan,  Galații Bistriței, la fel din PSD, partid din care face parte și  Mihai-Gheorghe Ivan – primarul comunei Șieuț, aflat tot pe lista primarilor PSD.

La nivelul comunelor PSD are în Bistrița-Năsăud 33 de primari (plus unul de oras),  ALDE 7 primari, iar UDMR unul singur. Toți cei 41 au candidat în 2020 pe listele alianțelor locale în jurul PSD. PNL are 15 primari de comune plus trei de orase.

Reprezentanții Asociației Comunelor spun ca i-au invitat pe toți

Reprezentanții Asociației Comunelor din BN spun însă că i-au invitat și pe primarii liberali la adunare dar și să candideze, însă că doar cei 13 care au și fost aleși și-au anunțat candidatura. ” s-a discutat cu mai mulți primari, inclusiv cu cel din Șieu Măgheruș, dar și cu alții de la liberali cum e domnul Țiolan de la Feldru să candideze, însă n-au dorit sa o facă. Fostul vicepresedinte Sorin Hognogi n-a venit la ședință, alții și-au trimis reprezentanți sau n-au dorit sa candideze” au precizat pentru Bistrița Express surse din secretariatul Asociației care asigură inclusiv servicii de audit intern pentru 47 de primării din județ. Reprezentanții Asociației au mai precizat si că au avut dreptul de vot doar cei cu cotizația la zi (800 de lei/lunar) și că doar 47 de comune au achitat-o.

Liberalii ori nu s-au dus, ori n-au dorit să candideze

Bistrița Express a stat de vorba si cu câțiva primari liberal de comune: Ionel Ropan primar Reteag a spus că a delegat viceprimarul sa participe la sedința de alegeri; ” După vot am văzut că nu e nimeni de la PNL în consiliul Asociației, m-a mirat. Chiar am spus că nu e prea bine. Eu sunt primar la primul mandat, mă gândeam ca ar trebui sa candideze cei cu vechime. Nu știu cum s-a întâmplat, poate n-au vrut sau au avut rețineri” a mai spus primarul din Reteag. Primarul din Nușeni, Ioan Mureșan spune că sănătatea l-a impiedicat sa ajungă la sedință. Un alt primar liberal care a dorit sa-si pastreze anonimatul a comentat sec: ”la cum arata lista, parca ar fi bioul județean al PSD”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu