Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Simionca, PMP, întrebare pe facebook după ce PSD și PNL au votat pentru majorarea salariilor în CJ: ”voi cum ați fi votat?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ionuț Simionca, președintele PMP a ținut să facă publică poziția partidului său față de majorarea salariilor angajaților Consiliului Județean și instituțiilor conexe, făcută joi prin votul Consiliului Județean. Simionca spune că nu este de principiu împotriva majorării salariilor, după ce cei patru consilieri ai partidului au votat împotrivă, însă nu e de acord cu ”modul discreționar” în care s-au făcut majorările. El îi taxează pe consilierii PSD și PNL despre care a scris: ”PSD și PNL fac echipa „bună”- Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!”

Cei patru consilieri PMP, inclusiv vicepresedintele Consilului Județean Tiberiu Kecskes au votat împotriva majorării salariilor: ”Votul PMP din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu a fost împotriva majorării salariilor angajaților, ci împotriva creșterii salariilor în mod discreționar, pe bază de preferințe politice, fără nicio doză de respect față de oamenii care într-adevăr muncesc și care merită.” explică Simionca decizia de vot a consilierilor patidului său care se raporteaza si la ce se întâmplă cu cresterea pensiilor: ”Nu vreau să îi întreb pe pensionarii bistrițeni ce pensie au, dar știu că nu au o viață ușoară. Și mai știu că mărirea de 12,5% a pensiilor promisă pentru anul viitor nu acoperă scumpirile din ultima perioadă” adaugând că majorările funcționarilor CJ  s-au făcut cu procente cuprinse între 15 și 40%.

Simionca exemplifică și cu majorarea salariilor pentru cei din vârful ierarhiei ” salariile directorilor executivi ai Consiliului Judeţean vor creşte cu 2.100 de lei, ajungând la 12.810 lei.” adaugă presedintele PMP care întreabă: ”PMP a votat împotrivă. Voi cum ați fi votat?”

PNL și PSD nu sunt însă aliați în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, unde majoritatea este asigurată de la alegerile din 2020 de PSD și PMP.

Salariile din Consiliul Județean au fost majorate după ce cuantumul acestora a rămas nemodificat timp de mai mulți ani. Singura care nu a beneficiat de majorare a fost secretarul general al județului, Crina Borș.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu