Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pompierii, semnal de alarmă: aveți mare grijă la afumători. Avertizarea vine după mai multe incendii cauzate de afumători

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două incendii la interval de câteva zile, provocate de folosirea unor afumătoare construite mult prea aproape de case, în incinte ușor inflamabile, le-au produs mari pagube materiale unor gospodării înaintea sărbătorilor si intr-un caz, la Dumitrița era cât pe ce să se producă o nenorocire, doi copi, reușind sa iasă la limită din casa care a luat foc.

În Budacul de Sus, comuna Dumitrița, incendiul a izbucnit marți, 20 decembrie, din cauza unei afumătoare amplasate între casa de locuit și lemnaărie și a cuprins întreaga casă.. Doi copii care se aflau în casa în momentul izbucnirii incendiului au reușit sa iasă din incintă în siguranță, înainte ca incendiul să se extindă.  Patru autospeciale ale pompierilor s-au luptat cu flăcările.
Suprafață totală afectată de incendiu este de aproximativ 70 mp.
 Pompierii avertizează că în  ultima perioadă, în județ s-au înregistrat o serie de incendii cauzate de folosirea intensă și necorespunzătoare a afumătorilor. În urmă cu câteva zile în Strâmba, comuna Josenii Bârgăului o afumatoare  amplasată într-o anexă a luat foc, fiind afectati aproximativ 80 mp din acoperișul casei alăturate și alte bunuri materiale.
Pompierii fac și câteva recomandări pentru a evita incendiile provocate de afumători:
astfel sunt interzise folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, poduri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile. Încăperile folosite pe post de afumători trebuie amenajate în clădiri cu zidării de cărămidă şi materiale necombustibile și obligatoriu trebuie amplasate independent de celelalte construcţii din gospodărie.
Share.

About Author

Lasă un comentariu