Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR cere marcaj special pentru locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități din Bistrița. Proiectul depus deja la Primărie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR Bistrița cere municipalității să marcheze prin vopsire cu culoarea albastră locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilități, pe modelul folosit în multe țări occidentale. Consilierul local USR Nicolae Pavelean a înregistrat deja un proiect de hotărâre la registratura Primăriei Bistrița.

Proiectul lui Pavelean, înregistrat înaintea Crăciunului, prevede marcarea prin vopsire cu o culoare albastră pe întreg spațiul aferent locului de parcare și marcarea cu semnul internaţional pentru persoane cu handicap cu vopsea albă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR Bistrița în municipiu există 899 de persoane care sunt deținătoare ale unui card -legitimație pentru persoane cu dizabilități care le permite parcarea pe aceste locuri. Lor li se adaugă și titularii unor carduri emise de alte administrații aflați în tranzit prin municipiu. În total în parcarile din Bistrița sunt 52 de locuri destinate persoanelor cu deficiențe, arata comunicatul USR, care a cerut Direcției de Servicii Publice Bistrița, un inventar al locurilor de parcare și al numărului titularilor de card persoane cu dizabilitati.

USR mai precizeaăa în susținerea proiectului că marcarea cu culoare speciala, dar și accesibilizarea pentru persoanelor cu dizabilități, precum și supravegherea ocupării acestora va contribui la limitarea fenomenului de ocupare abuzivă a acestor locuri: ”Trebuie menționat faptul că spațiile de parcare ca orice alt bun de utilitate publică, trebuie să fie adaptate conform prevederilor legale în domeniu, astfel încât să permită accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap, însă locurile de parcare mai sus menționate sunt adesea ocupate abuziv de către autoturisme al căror șoferi NU sunt persoane cu dizabilități /NU dețin un CARD- LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități. Cauzele pentru care aceste persoane ocupă neregulamentar aceste locuri de parcare speciale încep de la faptul că marcajele speciale și indicatoarele speciale care ajută la identificarea acestor locuri de parcare nu sunt mereu destul de vizibile și se continuă cu motive care țin chiar de o lipsă de atitudine civică și neaplicarea de amenzi pentru șoferii indiferenți.

În sensul reducerii acestor situații considerăm că este astfel oportun și necesar ca aceste locuri de parcare rezervate mijloacelor de transport ale persoanelor cu handicap din cadrul parcărilor publice cu plată din Municipiul Bistrița să fie vopsite cu o culoare albastră pe întreg spațiul aferent locului de parcare și marcate cu semnului internaţional pentru persoane cu handicap cu vopsea albă.

Este astfel acoperită nevoia de vizibilitate mai bună a locurilor de parcare rezervate mijloacelor de transport ale persoanelor cu handicap iar dacă un șofer indiferent care nu deține un CARD – LEGITIMAȚIE de parcare pentru persoane cu dizabilități va parca totuși pe aceste locuri, va fi mult mai ușor de identificat că autoturismul acestuia este parcat neregulamentar.” precizează USR Bistrița.

Proiectul în forma depusă poate fi consultat, anunță inițiatorii,  urmând următorul link: https://drive.google.com/file/d/1f3OzXnpZDBDCFOymlr618cmBgLsr0FQS/view?fbclid=IwAR2SyySMn8aERFkAMp-Pa5a_kUhyWQXrzVgkKKbtsnj61FjKzwautKnCY6A

Share.

About Author

Lasă un comentariu