Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bulevardul Decebal rămâne blocat circulației până la mijlocul primăverii. Ce se va întâmpla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cea mai mare parte a Bulevardului Decebal din Bistrița, adică zona de la intersecția cu strada Andrei Mureșanu-Crinilor  și până la cea cu strada Zimbrului va rămâne blocată circulației în această iarnă. Lucrările la pasajul pietonal subteran, cea mai complicată secțiune, a rămas în etapa forărilor, iar placa ce va acoperi șantierul pasajului va fi turnată abia prin aprilie, estimează primarul Bistriței, Ioan Turc.

Turc a spus și că și-ar fi dorit deschiderea Decebalului, unul dintre cele mai circulate bulevarde  din Bistrița, de sărbătorile de iarnă însă situația din teren o  face imposibilă: ”Se lucrează intens în momentul de față pentru realizarea forajelor (nn. la pasajul pietonal subteran). Foreza este poziţionată în şantier, pe amplasament, e o instalaţie care a fost închiriată de societatea comercială care execută lucrările și se lucrează cât se poate de intens pentru realizarea respectivelor foraje. Eu apreciez că undeva la nivelul lunii martie, poate chiar aprilie vom fi în măsură să venim cu placa respectivă care va fi pozată peste pasajul din zona Pieţei Decebal. Sigur, celelalte lucrări de amenajare vor dura mai mult” a explicat primarul Bistriței.

Lucrările sunt însă de durată și deschiderea unui tronson din întreaga lucrare va atrage automat închiderea alteia. După Decebal proiectul european de reabilitare a axelor orașului da si celelalte lucrări vor viza pe același traseu strada Andrei Mureșanu, Năsăudului dar și zona Gării   ”Nu vreau ca să creăm aşteptări mult prea optimiste. Degeaba suntem în măsură să deschidem un anumit tronson dacă imediat ce lucrările sunt gata acolo închidem alt tronson. Şi zona Năsăudului, care este pulbere în momentul de față, şi zona Andrei Mureşanu, şi Decebal, şi Gării urmează să fie închise pentru realizarea unor lucrări de mare complexitate” a mai spus primarul Bistrița în ultima conferință de presă din acest an

Santierul pentru axele de transport deschis în paralel cu cel al” Liniei Verzi” un alt proiect de reabilitarea stradală pe componenta de mobilitate a fost deschis la mijlocul lunii august anul acesta. Șantierul Liniei Verzi a demarat în 2022, si s-a lucrat pe Străzile ultracentrale, Grigore Bălan și Gheorghe Șincai . Pe ambele șantiere constructorul este MIS Grup Anieș.

Share.

About Author

Lasă un comentariu