Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A fost cât pe ce să fie zi liberă 6 ianuarie, încă de anul acesta. Proiectul legislativ, inițiat de președintele PSD mai avea un pas până la adoptare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege care stabilește ca sărbători legale zilele de Sfântul Ion și Bobotează adică 6 și 7 ianuarie, a ratat la milimetru adoptarea în Parlament, pentru că n-a mai fost timp să ajungă  pe ordinea de zi la votul în plen, potrivit datelor din portalul Camerei Deputaților, consultate de Bistrița Express. Dacă ar fi fost adoptat anul acesta și ar fi fost și promulgat de președinte  românii ar fi avut liber doar în 6 ianuarie pentru că anul acesta 7 ianuarie cade într-o zi de sâmbătă. În 2024 e și mai rău.

Proiectul legislativ, care este inițiat chiar de președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu,  a trecut de Senat la începutul lunii decembrie, a ajuns în regim de urgență în Camera Deputaților, a primit și avizele de la comisii prin 20 decembrie, însă lipsea un raport favorabil din comisia de muncă pentru a ajunge la votul din plen. Marcel Ciolacu a depus proiectul în 9 noiembrie și spera sa-l treacă foarte repede prin cele două camere ale parlamentului.

A și vorbit atunci despre legea pe care o inițiază spunând că i se pare firesc ca oamenii să aibă două zile libere în plus: ” Eu sunt creştin, cred, ca şi dumneavoastră. Sunt două sărbători mari, Boboteaza şi Sfântul Ion, şi nu cred că este cu nimic ieşit din comun ca aceste două zile să fie zile libere (…) Foarte mulţi români participă atât la Bobotează şi foarte mulţi români sărbătoresc Sfântul Ion, iar cei mai mulţi sfinţi sunt de Sfântul Ion. Cei mai mulți sfinți sunt de Sfântul Ion”, a spus atunci președintele PSD, citat de news.ro.

Comisia ar fi trebuit sa se reunească chiar înaintea Revelionului în 28 decembrie, însă și așa nu mai era timp pentru organizarea unui plen înainte de vacanța parlamentara care ține până în 1 februarie. În aceste condiții proiectul legislativ se va aplica abia de la anul.
Proiect zile libere de 6 si 7 ianuarie

În 2024, ghinion, cele două zile libere nu ajută pe nimeni

Celor care au inițiat acest proiect, liderul PSD Marcel Ciolacu și liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis  le-ar fi venit proiectul ca o mănușă și dacă și-ar produce efectele din 2024, an de 4 ori electoral,  însă există o problemă pe care n-a luat-o în calcul nimeni: în 2024 cele două zile libere, de 6 si 7 ianuarie cad sâmbăta, respectiv duminica.

În total, potrivit Codului Muncii există până în prezent 15 zile libere.

Share.

About Author

Lasă un comentariu