Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DNA l-a trimis în judecată pe primarul din Spermezeu împreună cu doi angajați ai Primăriei. Sorin Hognogi a anunțat la începutul lunii decembrie că a fost pus sub acuzare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul din Spermezeu, Sorin Hognogi a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj chiar înaintea Crăciunului pentru infracțiuni de corupție alături de doi dintre angajații primăriei pe care o conduce. El  este acuzat că ar fi transmis date eronate la APIA în baza cărora s-au încasat subvenții. Numele lui Sorin Hognogi apare în statistica cazurilor trimise în judecată în decembrie de Direcția Națională Anticorupție, dată publicității joi, 5 ianuarie. De altfel primarul din Spermezeu a anunțat el însuși la începutul lunii decembrie, înaintea anunțului public al DNA, că a fost pus sub acuzare.

Potrivit comunicatului de presă dat publicității astăzi de DNA, Sorin Hognogi este acuzat de ”instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, – fals intelectual, în formă continuată”.

Hognogi a fost trimis în judecată alături de un referent din Primărie, Marian Mîzgan, beneficiarul subvenției bazată pe acte considerate false, cel care este acuzat ca a folosit si prezentat ”documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată” dar și de un alt angajat, inspector principal, Ioan Vasile Șoș care este acuzat de complicitate la aceleași fapte.
Potrivit rechizitoriului  procurorii  susțin că faptele s-ar fi produs de-a lungul a 4 ani, 2018-2022, iar prejudiciul pentru care APIA s-a constituit parte civilă depășește 260 de mii.

Inculpații au măsuri asiguratorii

În perioada 2018-2022, inculpatul Mizgan Marian-Constantin, la instigarea primarului Hognogi Sorin și cu complicitatea inculpatului Șoș Ioan-Vasile, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte (adeverințe) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 268.721 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii”  informează DNA.

Dosarul nu are încă termen de judecată

Dosarul împotriva celor trei este înregistrat în 19 decembrie la Tribunalul Bistrița-Năsăud si nu are încă fixat vreun termen de judecată. Într-o altă cauză, conexa dosarului urmeaza sa se stabilească măsurile asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului

DOSAR DNA Fapte de coruptie

Sorin Hognogi a anunțat el însuși în 7 decembrie, într-un mesaj video că a fost pus sub urmărire de DNA și că așteaptă să-și dovedeasca în instanță nevinovăția:

Fără să mai aștepte vreun comunicat de la DNA, un primar din Bistrița-Năsăud a anunțat că este cercetat penal de procurorii anticorupție

 

Sursa foto: facebook Sorin Hangan

Share.

About Author

Lasă un comentariu