Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE 2 : Pompierii au oprit căutarile în Lacul Colibița aproape de miezul nopții, Dimineață vor relua căutările tânărului căzut în apă de pe hidrobicicleta răsturnată. Alți doi tineri au reușit să se salveze din apa extrem de rece

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un tânăr care a căzut în apele Lacului Colibița, sâmbătă în jurul orelor 16,00, după ce hidrobicicleta în care se afla alături de doi prieteni s-a răsturnat, a fost căutat până aproape de miezul nopții de pompieri și scafandrii. Căutările vor fi reluate duminică dimineață, a anunțat ISU la ora 23,45. Ceilalți doi ocupanți ai ambarcațiunii, un tânăr de 18 ani si un altul de 20 de ani au reușit să înoate singuri până la mal. Unul dintre ei s-a ales cu hipotermie și a fost preluat de SMURD, informează ISU Bistrița-Năsăud. Toți trei tineri sunt din județul Mureș.

Pompierilor și echipajului SMURD ajuns la fața locului  li s-au alăturat scafandrii- pompieri de la Bistrița. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud apa lacului este foarte rece și avea, la lăsarea serii, în jur de cinci grade Celsius.

UPDATE ora 17,45 Căutările tânărului căzut în apa continua și la lăsarea întunericului, anunță ISU : ” echipajul cu barca execută căutări la suprafață iar scafandrii executa scufundări în perimetrul stabilit”. Căutările se execută într-un perimetru cu coordonate stabilite de un pompier în timpul liber, care se afla în apropierea pe o altă ambarcațiune, la momentul incidentului: ”Imediat după ce s-a dat alarma, un pompier aflat în timpul liber pe alta ambarcațiune a luat coordonatele exacte pentru a stabili un perimetru de căutare, in zona în care a căzut în apă tânărul” informează ISU BN.

Poliția, care ajută la căutări, a anunțat ca cei trei tineri aflați în hidrobicicleta care s-a răsturnat sunt dintr-o comună din județul Mureș. Cel care este căutat este un tânăr de 22 de ani. ”Din primele verificari efectuate, a reieșit faptul că cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18-22 de ani, toți din Sânpaul, județul Mureș, ar fi ieșit cu o hidrobicicletă, pe lacul Colibița. La un moment dat, aceasta s-a răsturnat, iar cei trei au căzut în lac. Doi dintre tineri au ajuns la mal, iar cel de-al treilea, în vârstă de 22 de ani, a dispărut în apă, fiind căutat de către echipele de intervenție”.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sunt la fața locului și acționează în sprijin, pentru găsirea tânărului.

Stirea inițială: ”Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, cu un echipaj de pompieri cu barca, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipajul de terapie intensiva mobila intervin la Colibita unde din primele informații furnizate de ISU o hidrobicicleta  în care se aflau trei persoane s-a răsturnat pe lac. O persoană din cele trei persoane ar fi dispărută în lac, iar celelalte două persoane au ieșit sigure din apă.

Alocat și echipajul de scafandrii din cadrul ISU Bistrița-Năsăud. Interventia este în dinamica” informeaza ISU.

Foto ISU Bistrita-Nasaud

Foto Ilustrativă (sursa facebook L. Rotar)

Share.

Lasă un comentariu