Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

E a 3-a zi de căutare a băiatului de 22 de ani dispărut în Lacul Colibița. Ar fi participat la o petrecere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii caută pentru a 3-a zi consecutiv tânărul de 22 de ani căzut în apele Lacului Colibița sâmbătă după amiaza, după ce o hidrobicicletă cu trei tineri s-a răsturnat. Pompierii au mai adus sonare, iar la căutări participă inclusiv scafandrii de la ISU Cluj dar și pompieri din Sălaj și Mureș.

Potrivit localnicilor cei trei tineri ar fi participat alăturat de alții din județul Mureș la o petrecere într-una din vilele închiriate din Colibița, atunci când le-ar fi venit ideea să se urce într-o hidrobicicletă aflată pe malul lacului. Aceasta s-a dezechilibrat și s-a răsturnat, doar doi dintre cei trei reușind să ajungă la mal, înotând în apa extrem de rece și foarte adâncă a lacului.

La misiunea de căutare pe lac participă în a 3-a zi de la incident  pompieri din mai multe inspectorate pentru Situații de Urgență. ”Un echipaj cu barcă și echipajul de scafandrii din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, un echipaj de scafandrii din cadrul ISU Cluj, respectiv un echipaj cu barcă cu sonar din cadrul ISU Sălaj. De asemenea, misiunea este sprijinita de un specialist SGA Mureș cu un sonar profesional, polițiști și jandarmi montani.” a transmis astăzi ISU Bistrița.

Lacul Colibița-Coșmarul scafandrilor. Ce s-a întâmplat în 2005

Lacul Colibița care are chiar și peste 80 de metri adâncime și este plin de vegetație este un adevărat coșmar pentru scafandrii care au fost obligați de-a lungul timpului să facă misiuni de cautare. În 2005 , atunci când în lac s-a prăbușit o mașină cu o tânără de 27 de ani a fost nevoie de aproape o lună de căutări intensive cu scafandrii profesioniști pentru a-i scoate trupul la suprafață. Dramatismul căutărilor a fost atunci extrem. În sprijin au fost aduși atunci pompierii militari din Constanța care au reușit să găsească mașina după 20 de zile, nu însă și trupul fetei. În disperare de cauza au fost aduși scafandrii de la Salvaspeo din Oradea și Ungaria și abia ei au reușit sa dea de trupul fetei aflat la o adâncime de aproape 50 de metri adâncime

Share.

About Author

Lasă un comentariu