Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Fondurilor Europene și cinci președinți și vicepreședinți de consilii județene, întâlnire la Bistrița pentru realizarea cloud-ul de date regional

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinții de consilii județene din Regiunea Nord Vest și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș s-au întâlnit astăzi la Bistrița la o întâlnire de lucru organizată de ADR Nord Vest pe tema realizării cloud-ului regional care să se asigure interoperabilitatea bazelor de date din regiune. La întâlnirea găzduită de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud  s-a decis și înfiinţarea unei Agenţii Regionale de Investiţii şi Inovare, în regiunea Nord-Vest.

Semnarea acordului de parteneriat pentru realizarea Cloud-ului de date aferent Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest a fost anunţat astăzi de ministerul fondurilor Europene, dar și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud , gazda reuniunii. Potrivit ministerului fondurilor europene  cloud-ul de date este un produs informatic care sa faciliteze interconectarea sistemelor digitale ale sectorului public din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, fundamental pentru transformarea digitală.

La şedinţa desfășurată în sala Mare a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, au participat pe lângă ministrul Boloș Ilie Bolojan,  presedintele Consiliului Județean Bihor, Radu Moldovan  preşedintele CJ Bistrița-Năsăud și al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest, omologul sau din Satu Mare, Csaba Pataki,  șeful CJ Maramureş, Ionel Bogdan, vicepreşedintele CJ Sălaj, Szilagy Robert Istvan, și reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, experţi din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Boloș: ”adevărata digitalizare nu se poate face daca nu asigurăm interoperabilitatea bazelor de date”

Este un început de drum pentru ceea ce înseamnă transformare digitală la nivel regional. Acest cloud va fi inima care bate pentru digitalizare. Adevărata digitalizare se poate realiza dacă reuşim interoperabilitatea bazelor de date, fiind o măsură prin care venim în sprijinul autorităţilor publice locale pentru a dezvolta infrastructura şi serviciile software. Realizarea acestui cloud regional este pasul firesc ce va asigura complementaritatea cu cloud-ul guvernamental, la care am lucrat când eram ministrul al Digitalizării. În final, în relaţia cu instituţiile locale, cetăţenii vor avea parte de un proces simplu, debirocratizat, nu vor mai sta la cozi şi nu se vor mai deplasa la instituţii pentru a obţine documente. Dacă vreţi, este încă un mod clar prin fondurile europene simplifică şi îmbunătăţesc viaţa oamenilor ” a declarat Marcel Boloș, potrivit comunicatului de presa transmis de ADR Nord Vest

 

Share.

Lasă un comentariu