Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-au ales cu o amendă uriașă după ce-au fost dați de gol de facturi aruncate, vechi de 20 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un localnic din Prundu Bârgăului, care și-a aruncat gunoiul istoric la marginea unui drum a fost identificat de inspectorii de salubritate după facturi vechi de 20 de ani la Electrica dar și după alte documente expirate, aruncate odată cu resturile din gospodărie. Omul s-a ales cu o amenda uriașă pentru de 10 000 de lei pentru depozitarea gunoiului în natură.

Bârgăuanul și-a aruncat resturile din gospodărie, după o curățenie generală, departe de localitatea de domiciliu, în comuna vecină Josenii Bârgăului în zona Podului Valea Poienii. Inspectori de la ADI Deseuri l-au depistat însă după urmele lăsate : un pachet de facturi vechi de 20 de ani, o legitimatie expirata de la un liceu si alte documente lăsate în urmă printre obiecte de mobilă veche și saci.

Amenda trimisă prin proces verbal acasă bârgăuanului este uriașă: 10 000 de lei, o amendă standard  aplicată în asemenea cazuri de corpul de control al ADI Deșeuri.

Managerul ADI Deșeuri, Cristian Niculae, cel care a făcut public pe contul sau de facebook amenda data bârgăuanului spune ca e de neînțeles comportamentul acestuia în condițiile în care ridicarea deseurilor voluminoase se poate face gratuit: ”având în vedere că, majoritatea deșeurilor abandonate erau deșeuri voluminoase, pentru care se organizează periodic campanii GRATUITE de colectare a acestora. În mediul rural derulăm 4 campanii gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase în fiecare an, iar în orașele județului organizăm 6 campanii pe an. În afara acestor campanii, deșeurile voluminoase pot fi predate GRATUIT la cele 5 centre de colectare a deșeurilor din județ” .

Cristian Nicolae avertizează că o vor păți și alții dacă fac din natură ladă de gunoi: ”Și în 2023 vom sancționa drastic bătaia de joc la adresa naturii și nu vom tolera astfel de fapte. Suntem în secolul 21, ne pretindem civilizați, dar încă mai sunt unii printre noi care duc gunoiul la apă. Trebuie să terminăm odată cu aceste obiceiuri toxce” a mai scris Niculae.

318
Share.

About Author

Lasă un comentariu