Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Copila găsită la trei zile de localnicii din Târlișua, după ce a fugit de acasă, nu vrea să se mai întoarcă în casa din care a plecat. Ce spune Protecția Copilului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gabriela, copila de 13 ani care a ținut cu sufletul la gură întreaga comunitate din Târlișua după ce a dispărut de acasă mai multe zile și a fost găsită de localnici într-o casă părăsită, nu vrea deocamdată să se întoarcă în casa în care a locuit alături de mama și bunica ei. Gabriela se află în Centru de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat din Bistrița.

După ce a fost găsită de localnicii  care au căutat-o zile în șir, scotocind în toată comuna inițial alături de polițiști și jandarmi, apoi pe cont propriu, Gabriela a fost găsită la trei zile  distanță într-o casa părăsită pe un deal, așa cum a scris Bistrita Express. 

Înfometată și înfrigurată, copila de 13 ani a rezistat cu o sticlă de apă, două-trei cornuri, o carte de  citit si o lanterna la ea, după cum a relatat pe facebook  Ioan Rus, cel care a mobilizat comunitatea în căutarea fetei, plecată de acasă după un conflict cu mama ei, cu care ar fi avut o relație tensionată.

Copila e consiliată psihologic în Centrul de primiri în regim urgență al Protecției Copilului

Gabriela a ajuns deocamdată în Centrul de primiri în regim de urgență pentru copilul neglijat, exploatat și telefonul copilului din Bistrița, centru aflat în subordinea DGASPC, este consiliată psihologic și nu va ajunge deocamdată înapoi în familie, o decizie urmând să fie luată ulterior, după anchete sociale, a explicat  Flaviu Bercea, șef de serviciu Management de caz în  DGASPC BN, contactat de Bistrița Express.

Gabriela nu dorește sa se întoarcă alături de mama sa și și-a arătat dorința de a rămâne în centru. Până la o decizie care va fi luată după anchete sociale, copila de 13 ani ar putea locui temporar într-o familie foster sau într-una din casele de tip familial ale DGASPC.  Părinții Gabrielei sunt divorțați, fiecare locuind în case diferite în Târlișua.

Mărturia unei profesoare

O  profesoară care a predat la clasa în care învăța Gabriela, a descris-o  pe facebook drept un copil sensibil și cuminte și le-a cerut celor care emiteau fel de fel de presupuneri să se întrebe înainte daca mediul de acasă era potrivit pentru educația unui copil: ” Înainte să o judecați sau să o certați, asigurați-vă că mediul din care a ales să plece este unul prielnic pentru creșterea și educarea unui copil A fost cuminte și niciodată nu a deranjat ora, era mult prea tăcută și prea timidă ca să facă asta, un alt indiciu al fricii, al traumei care se agățau de ea.
Ne întâlnim des cu astfel de cazuri, fiecare copil acționează diferit, să ne bucurăm că a fost așa și nu mai rău și din păcate aceste probleme nu vin de la copil. (..)Mi-aș dori ca lumea asta să-și concentreze atenția mai mult pe educația copiiilor, să le ofere un cămin cald, calm, iubitor, primitor, grijuliu ” a scris pe facebook Andrada H., o tânără profesoară.

Citește și cum s-a mobilizat și de această dată comunitatea din Târlișua la îndemnul unui fost consilier local, Ioan Rus, unul dintre cei mai activi membri ai comunității din zonă:

Copila de 13 ani din Târlișua, căutată mai bine de două zile de localnici, a fost găsită într-o casă părăsită

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu