Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR Bistrița-Năsăud îi cere prefectului Mica Oprea să-și dea demisia, după acuzele că ar șicana funcționarii instituției.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
USR Bistrița-Năsăud i-a cerut public prefectului Mica Oprea să-și dea demisia din funcție în urma acuzațiilor repetate că ar șicana angajații instituției, făcute inclusiv în spațiul public. Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, fost subprefect pe vremea când partidul său a fost asociat la guvernare cu PNL a comentat pe facebook situația din Prefectură cerând fie demisia actualului prefect, fie revocarea din funcție.
USR vorbește atât de ieșirea publică a fostului prefect, Ovidiu Frenț de la ceremonia dedicată aniversării Revoluției din 22 decembrie atunci când a acuzat-o public pe Mica Oprea, actualul prefect de comportament inadecvat cu angajații, dar și de ultimele acuzații făcute de acesta la o emisiune online, susținut de angajați ai instituției .
După scandalul de la finalul lunii decembrie, 2022, generat de cererea fostului prefect PSD Ovidiu Frenț, la adresa actualului prefect susținut de PSD, respectiv jurista Mica Oprea, de a-și prezenta demisia, aceasta fiind acuzată că ar șicana, insulta și intimida funcționarii instituției subordonate Guvernului României, USR Bistrița Năsăud ia atitudine și se alătură demersului concertat prin care se solicită demisia prefectului de Bistrița Năsăud din funcție” a transmis  USR într-o luare publică de poziție.
Lorand Toth le ia apărarea angajaților Instituției Prefectului și susține că este inadmisibil ca aceștia să fie șicanați : ”Am fost subprefect în această instituție pentru o scurtă perioadă de timp, în care am reușit să mă familiarizez atât cu sarcinile tuturor departamentelor cât și a funcționarilor și am spus-o de fiecare dată când am avut ocazia, că deși acest colectiv sunt catalogați ca și bugetari, datorită sarcinilor, responsabilităților și a volumului mare de muncă, sunt prost plătiți și de multe ori neapreciați de cei care nu sunt familiarizați cu rolul Prefecturii. Dacă mai ai și un Prefect pentru care principala ocupație este sa te șicaneze, să te insulte, să te facă să te simți inferior atunci nu este de mirare că pleacă oamenii buni și bine pregătiți. (…). Cu toate acestea, să ai în fruntea acestei instituții o persoana care nu înțelege rolul de lider, și că doar prin puterea colectivului poți să duci la bun sfârșit sarcinile complexe a fiecărui departament în parte, este o dovadă de incompetență și lipsă de viziune a celor care au numit-o in această funcție, adică a celor de la PSD Bistrița-Năsăud. Dar acest lucru nu scuza comportamentul demn de perioada comunistă al domnișoarei Prefect!”,  susține președintele USR Bistrița Năsăud, pe pagina sa de socializare.
El cere demisia sau demiterea actualului prefect.
Citeste si ce s-a întâmplat la ceremoniile din 22 decembrie din fața Prefecturii:
Share.

Lasă un comentariu