Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mica Oprea a demisionat din funcția de prefect de Bistrița-Năsăud exact la un an de la numirea oficială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul de Bistrița-Năsăud, Mica Oprea a demisionat din funcție exact la un an de la instalarea oficială. Ea a făcut anunțul pe pagina sa de facebook, acolo unde a precizat că demisia îi va intra în vigoare începând din 1 februarie anul acesta. Mica Oprea, susținută de PSD  a fost numită în fruntea prefecturii prind hotărâre de Guvern în 12 ianuarie 2022 și instalată în funcție în 13 ianuarie 2022.

”Astăzi, 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcția de Prefect al Județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 Februarie.” a scris reprezentantul în teritoriu al Guvernului.

Confruntată cu un scandal intern declanșat de fostul prefect Ovidiu Frenț, devenit director în Instituția Prefectului, care a acuzat-o public la ceremoniile din 22 decembrie 2022 de comportament dictatorial și hărțuirea angajaților, Mica Oprea și-a luat concediu a doua zi și nu a mai revenit în Prefectură. Între timp Frenț dar și alți angajați din Prefectură au continuat acuzațiile publice.

În postarea în care-și anunță demisia Mica Oprea spune că a avut ca prioritate doar interesul cetățeanului și că din punctul ei de vedere  munca la stat înseamnă implicare 100% și profesionalism, iar cei care nu pun acest interes deaupra celui privat nu are ce cauta în sistemul public. ”Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate și implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public față de cetățenii care contribuie la bugetul de stat. Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine și implicare 100%. Cine nu are aceste calități și pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat.

Mulțumesc pentru colaborarea instituțională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă și în primul rând, cetățenilor județului Bistrița-Năsăud. Dumnezeu să ne ajute fiecăruia așa cum gândim și facem!” a mai scris prefectul Mica Oprea.

Moment bizar la ceremonia de depunere a jurământului noii echipe de la Prefectura BN: la solicitarea presedintelui PSD participanții s-au rugat ținându-se de mâini

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu