Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele PMP Ionuț Simionca a acuzat-o pe prefectul Mica Oprea că a tratat primarii prin prisma obedienței politice. Acuzele fostului deputat făcute înaintea anunțului de demisie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, fostul deputat Ionuț Simionca a acuzat-o vineri dimineața într-o conferință de presă pe prefectul Mica Oprea de obediență excesivă față de alianța care a numit-o în funcție dar și că ar fi tratat cu indiferență primarii din alte formațiuni politice. Simionca, care a exemplificat cu cazul primarului PMP din Cetate,  ignorat atunci când ar fi depus solicitarea pentru alocare de bani la ultima rectificare, i-a cerut demisia în aceasta dimineață pentru aceasta atitudine dar și pentru ceea ce a numit lipsa de ”umanitate” în relația cu angajații. Anunțul demisiei făcut pe facebook de prefect a apărut în timpul conferinței de presa de la PMP

Simionca a spus că, dincolo de cazul particular al prefectului de Bistrița-Năsăud problema este modelul de om promovat de alianța de la guvernare: ” Problema majoră este felul în care această alianţă PNL – PSD promovează oamenii în aceste funcţii. Acesta este modelul de om promovat de PSD-PNL în funcţii publice, care nu are empatie faţă de cetăţeni, care nu are respect faţă de cetăţeni şi care nu are un gram de umanitate. Pe mine nu mă miră acest lucru (…)” .

Comuna Cetate a fost omisă inițială de la alocări

Președintele PMP a ținut să dea detalii despre modul în care primăria din Cetate, condusă de un primar de la PMP a fost exclusă cu totul de la o rectificare primită la sfârșit de an din fondul de rezervă al premierului, în timp ce toata lumea a primit banii. Simionca spune că cererea de alocare de bani de la Cetate nici măcar nu ar fi fost trimisă către Guvern.

Ştiţi că primării trebuie să facă comunicări către Prefectură în legătură cu solicitările pentru rectificarea bugetară guvernamentală. Comuna Cetate a fost singura comună din tot judeţul care nu a primit niciun bănuţ la prima rectificare bugetară şi asta din cauza că doamna Oprea a făcut exces de zel şi de obedienţă faţă de preşedinţii de partid şi a ignorat o comunitate întreagă. Nu a transmis la Bucureşti cererea făcută de Primăria Cetate, ceea ce este un abuz, o ilegalitate pe care dumneaei a făcut-o, astfel că Cetate este singura comună care nu a primit niciun bănuţ. (…) Fiecare primărie a cerut bani pentru a supravieţui, pentru plata salariilor, a facturilor. Fiecare comunitate a primit ceva ca să poată funcţiona. Pentru că la comuna Cetate avem primar PMP, s-a hotărât să sancţioneze primarul PMP,  o înţelegere politică, bineînţeles, făcută de liderii PSD-PNL, pentru a-l convinge pe domnul primar că la PMP nu e aşa de bine. Dar calitatea umană se vede peste tot şi vedem şi responsabilitatea faţă de comunitate, domnul primar merge mai departe, face proiecte bune, are proiecte aprobate. Felul în care funcţionează Prefectura astăzi este defectuos” a mai spus Simionca.

Acesta a admis că la a doua alocare făcută imediat, primaria din Cetate a primit totuși o sumă de bani, însă și atunci informarea oficială către primarie a fost trimisă după termenul oficial de depunere. administrația dinCetate s-a încadrat totuși după ce a primit informația de la alți primari: ”informarea oficială, de la canalele oficiale ale Prefecturii, prin STS, la două ore după ce expirase timpul în care trebuia să depună. Cererea, solicitarea, trebuia să se depună la ora 12, dar l-a primit prin email la ora 14 informarea că până la ora 12 trebuie să vină la Prefectură cu cererea pentru buget. Noroc că primarii sunt prieteni şi discută, astfel că domnul primar şi-a depus documentele la timp. Aceste abuzuri trebuie sancţionate şi pentru aceste abuzuri doamna prefect trebuie să-şi dea demisia.(..  ) Mocneşte un foc în aceste momente în structurile anumitor partide care, la un moment dat, veţi vedea cu toţii, vor ieşi la suprafaţă” a mai spus Simionca.

Finanțările de care vorbește Simionca sunt ultima alocare de bani din fondul de rezervă a primului ministru de la finalul anului trecut, care a mers pentru acoperirea cheltuielilor curente ale primăriilor. La două zile după o primă anexa publicata în Monitorul oficial despre care Bistrița Express a scris aici: Bani pe ultima suta de metri

a mai apărut o a doua anexă națională cu o suplimentare și pentru câteva comune și trei dintre orasele din județ, toate cu primari liberali sau UDMR.  Pe aceasta listă a fost trecută și comuna Cetate.

Share.

About Author

Lasă un comentariu