Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Daniel Suciu spune că prefectura BN va rămâne la PSD și după rotativă. Cum arată profilul viitorului prefect după vicele Camerei Deputaților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Social Democrat nu va ceda prefectura din Bistrița-Năsăud nici la rocada care va avea loc între partidele coaliției de guvernare după schimbarea premierului, susține Daniel Suciu, vicepresedintele camerei Deputaților. Însă de data aceasta prefectul propus de PSD va fi un om din partid care cunoaște primarii și are noțiuni de administrație publică, a mai spus acesta la finalul unei conferințe cu agricultorii susținută la Bistrița de ministrul Petru Daea. Daniel Suciu l-a exclus din ecuația nominalizării pe fostul prefect Ovidiu Frenț, cel care a fost și cel mai vocal contestatar al prefectului Mica Oprea, despre car a spus că a avut timp sa demonstreze ce a avut de demonstrat în funcția de prefect.

Suciu spune că organizația județeană a PSD va analiza care este cea mai bună opțiune pentru un nou prefect în locul Micăi Oprea din 1 februarie, din momentul în care aceasta va fi eliberata din funcție, la cerere, de primul ministru. Deputatul Suciu a spus și că în momentul eliberării din funcție va exista și o numire.

Am luat act de demisie. Chiar nu doresc să fac comentarii suplimentare. Demisia este un act unilateral. (…)Nu aș vrea să am argumente nici pro contestatari, nici contra contestări nici să ne poziționăm de o parte și de alta. (..) Domnișoara Mica Oprea nu va mai fi prefect de la data de 1 februarie iar în această perioadă, împreună cu structura de conducere a PSD, vom analiza care este cea mai bună variantă pentru Instituția Prefectului, vom veni cu un nume începând cu data de 1 februarie”, a mai spus deputatul care conduce organizația municipală.

La insistențele ziariștilor legate de criticile aduse prefectului Mica Oprea, Suciu spune ca la el la cabinetul parlamentar sau colegii lui n-a ajuns nimeni cu plângeri, si ca tot ce a vazut au fost criticile din spațiul online.   Daniel Suciu nu a vrut sa raspunda nici la intrebaredaca partidul regreta nominalizarea Micăi Oprea acum un an:  ”Nu pot să am un răspuns nici personal. Instituțional a fost un an în care domnișoara Mica Oprea a ocupat această poziție. Rămâne ca perioada următoare să o consemneze dacă a fost un mandat bun sau rău. ”.

Frenț nu mai prinde conducerea Prefecturii

Purtatorul de cuvânt al organizației județene exclude ca Ovidiu Frenț, fostul pefect și subprefect PSD, principalul contestatar al Micăi Oprea din postura de director in Prefectură să mai ocupe vreo funcție: ”Va marturisesc ca cel putin in organizatia municipala, eu nu l-am mai vazut. El (nn.Frenț)e sef de serviciu in Institutia Prefectului. , Din foarte multe motive, ziua aleasa pentru răfuiala cu prefectul a fost total gresita. Nu cred ca într-o zi atat de importanta cum e ziua revolutiei, sa facp așa ceva mai ales cu o doamnă 9..) . Iar domnul Frenț, daca ma întrebati pe mine a avut ocazia sa demonstreze ce poate, daca a fost de demonstrat ceva.  Daca ma intrebati pe mine, cred că prefect sau subprefect e exclus să mai ajungă ”.

Prefecturile nu intra la rotativă 

Daniel Suciu este convins că Prefectura nu va ajunge înapoi la liberali, nici după rotativă: ”Nu cred ca se face rocada de prefect în luna mai. Eu stiu ca protocolul susține schimbari in zona guvernamentala, si nu in ceea ce privește funcția de prefect.”

Cât despre speculațiile care se fac legate de cine va prelua funcția Suciu  a precizat și că ”Nu am avea argumente să susținem pentru o poziție atât de importantă un om care nu are tangențe cu sistemul de administrație, dar este la fel de adevărat că nu putem trimite acolo un om care nu cunoaște toți primarii sau toată zona de administrație a județului, indiferent de culoarea politica Va fi un om asumat de către PSD, cu expertiză în zona administrației”, a mai adăugat Suciu.

Întrebat dacă știe cine va fi următoarea nominalizare, sursa citată a răspuns: ”Avem câteva propuneri, avem câteva variante, dar cu siguranță nu este nici momentul și nici locul să fac asemenea supoziții”. Eu cred ca in interiorul datei de 1 februarie, vom stii pe cine sustinem” a mai spus Suciu.

Cum a nominalizat-o PSD pe Mica Oprea, actualul prefect care i-a cerut acum premierului sa o elibereze din funcție. Radu Moldovan a spus acum un an pentru BistrițaExpress că el este cel care a propus-o pe Mica Oprea:

Consiliul politic PSD BN a votat în această seară: merge cu Mica Oprea-prefect. Ce spun Radu Moldovan și Ioan Turc despre nominalizare

Share.

About Author

Lasă un comentariu