Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul din Năsăud are, pentru prima dată de la înființare, aviz de securitate la incendii Cât s-a investit în ultimii doi ani?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spitalul Orășenesc din Năsăud a contabilizat în ultimii doi ani investiții atât din fonduri guvernamentale (2,4 milioane lei,) din proiecte europene (3,5,milioane de lei), din programele Covid,  care au adus 1.100. 000 euro, respectiv din inițiative realizate în parteneriat cu ONG-uri, care au schimbat substanțial condițiile pentru pacienți și personalul medical. Spitalul deservește pe lângă locuitorii Năsăudului și pe cei din 23 de localități de pe Valea Someșului.

Primarul din Năsăud, Dorin Vlașin a enumerat pe pagina sa de facebook ce investiții s-au făcut în ultimii doi ani în spitalul care a avut multe șantiere deschise : ”La finalul anului 2020, Guvernul României a alocat 2,4 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Orășenesc Năsăud cu aparatură și echipamente medicale moderne, amintind: o stație de producere a oxigenului medicinal, o lampă de operație, un ecograf cu trei sonde – din care una digitală, o stație de sterilizare, 36 de paturi pentru pacienți – cu noptieră și suport perfuzie, incubator pentru transport, concentratoare de oxigen, console gaze medicale, electrocardiograf portabil, monitor funcții vitale și trei defibrilatoare”

În  2021, Primăria Năsăud,  alături de A. D. I. Spitalul Orășenesc Năsăud  (structura asociativa creata împreună cu comunele arondate spitalului) și un ONG, ”Asociația Alături de Oameni din Cluj Napoca” au reabilitat complet Secția de Pediatrie (foto) , a reamintit primarul, care este convins că a devenit ”una dintre cele mai moderne din județ, cu spații de joacă, picturi pe pereți, televizoare și aparatură la standarde înalte și reamenajarea curții interioare!

Eficientizarea Energetică a Spitalului „Dr. George Trifon”, realizată cu 3,5 milioane lei prin Programul Operațional Regional, este un alt proiect încheiat de Spital. ”Proiectul a vizat eficientizarea energetică și reabilitarea termică a Spitalului “Dr. George Trifon”, în vederea conformării cu cerințele minime de performanță energetică ale clădirilor și în vederea creșterii confortului pacienților și a personalului medical prin: Izolarea termică a pereților exteriori cu polistiren expandat, ignifugat, de 12 cm grosime , înlocuirea centralei termice vechi cu o centrală nouă, cu un înalt grad de performanță energetică, înlocuirea conductelor din subsolul unității medicale, modernizarea instalațiilor de distribuție și transport a energiei termice și a ape, dar și instalarea de panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră,, a explicat primarul Vlașin.

Un alt proiect important, pe tema Covid 19, în valoare de 1.100. 000 euro, prin care se achiziționează echipamente medicale performante, este în implementare, reaminteste primarul.

El a anunțat și ca o foarte importantă obținerea, pentru prima oară de la înființarea Spitalului orășenesc “Dr. George Trifon”, a Avizului pentru Securitate la Incendiu, posibilă datorită investițiilor facute în acești 2 ani.

Ce proiecte noi vizeaza spitalul?

În acest moment se lucrează la un nou studiu de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea Spitalului! Tot în acest an vor începe lucrări în vederea modernizării secției de Maternitate și Chirurgie, anunța primarul din Năsăud.

 

 

Share.

Lasă un comentariu