Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

”Un ochi plânge, altul râde” i-a transmis șeful PSD BN și al Consiliului Județean noului prefect la depunerea jurământului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

” Sunt nouă ani din viață pe care i-am petrecut într-o foarte mare parte alături de TEO” a mărturisit președintele Consiliului Județean și al PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan miercuri, la învestirea în funcția de prefect a  lui Teofil Cioarbă, directorul economic până ieri a CJ-ului. Cel care l-a propus pentru această funcție pe noul prefect a mai spus și că are ”sentimente complicate” legate de numire, susținând că vorba poveștii, un ochi îi râde, altul îi plânge. Noul prefect propus de PSD  i-a mulțumit și el lui Radu Moldovan, însă nu înainte de a le mulțumi foștilor colegi și familiei sale pentru susținere. Ceremonia de depunerea a jurământului a adunat în sala mare a Consiliului Județean și a Prefecturii zeci de șefi de deconcentrate și primari. Au fost prezenți și câțiva preoți, însă de data aceasta, spre deosebire de ceremonia similara de acum mai bine un an de la învestirea Micăi Oprea, celălalt prefect propus la propunerea PSD, a lipsit rugăciunea colectivă.

După depunerea jurământului, Teofil Cioarbă, noul prefect de Bistrița-Năsăud, un economist de 43 de ani, care a fost timp de 9 ani directorul economic al Consiliului Județean a promis  va reprezenta cu ”bună credință și onestitate pe toți cetățenii județului” și că va fi  un partener de dialog și colaborare cu ”toate structurile deconcentrate, cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cu primarii județului Bistrița-Năsăud, cu instituțiile militarizate, cu reprezentanții județului în Parlamentul României, cu presa și cu cetățenii pe care îi voi pune în centrul preocupărilor Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud (..) Mă bazez în continuare pe sprijinul noilor colegi din cadrul Instituției Prefectului pentru a ne îndeplini cu succes îndatoririle față de cetățenii acestui județ. Mulțumesc tuturor și vă aștept ca, începând de azi, să construim un parteneriat al colaborării, soluțiilor și bunei înțelegeri”, a mai spus noul prefect.

Cel care l-a propus pe Cioarbă prefect, președintele Consiliului Județean și al PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan le-a cerut angajaților instituției Prefectului să se concentreze mai mult pe ce au de făcut și mai puțin pe bârfe de alcov și de ”alte lucruri” cu trimitere la ceea ce s-a întâmplat în cazul Micăi Oprea, prefectul propus tot de el, care și-a dat demisia la capătul unui an în care a fost puternic contestată de angajații instituției și a demisionat după o ieșire publică de 22 decembrie  la o ceremonie, a fostului prefect tot PSD,  Ovidiu Frenț, acum director în Instituție. Radu Moldovan  a promis și că va trece rar pe la etajul 1 (nn Prefectura si Consiliul Judetean ocupă aceeasi clădire în Bistrița-Năsăud, la niveluri diferite) pretinzând că n-a făcut-o nici până acum , chiar dacă i se atribuie faptul că ar conduce ambele instituții.

”  Eu am un sentiment extrem de complicat astăzi pentru că un ochi îmi râde și altul îmi plânge. Sunt 9 ani de viață pe care i-am petrecut într-o foarte mare parte alături de Teo. (…) Atât alături de el, cât și alături de domnișoara prefect Mica Oprea, căreia și eu îi mulțumesc în mod special pentru ceea ce a făcut de-a lungul vieții pentru acest județ, am reușit să facem lucruri frumoase pentru județul nostru și pentru cetățenii județului. Am spus că un ochi îmi plânge pentru că pierd un om foarte important și lucrurile se vor complica pentru mine. Până când altcineva se va forma în locul domnului prefect, eu va trebuie să dedic mult mai mult timp acestei zone. (…) Alt ochi îmi râde pentru că județul Bistrița-Năsăud și Instituția Prefectului a câștigat un om foarte valoros, un om care are foarte multă experiență. Chiar dacă este un om tânăr, el are deja experiența necesară pentru a putea gestiona problemele județului, care nu sunt puține și sunt destul de complicate. Atât eu, cât și colegii noștri primari, indiferent de culori sau simpatii politice, avem o singură variantă: să punem toți umărul și să încercăm să ducem mai departe proiectele de dezvoltare ale județului nostru. (…) O să îmi fie dor de Teo, îmi pare rău că am rămas noi la Consiliul Județean fără el, dar sper că experiența pe care a dobândit-o în cei nouă ani să o pună în slujba cetățenilor județului Bistrița-Năsăud” a mai spus Radu Moldovan.

Primarul Bistriței, Ioan Turc președintele PNL Bistrița-Năsăud i-a transmis și el un mesaj noului prefect ținând să o aminteasca și pe fostul prefect, Mica Oprea, absentă de la ceremonie, dar cu care a lucrat în mod direct, pentru ca i-a fost consilier la cabinetul primarului înainte de a fi propusa prefect, în urmă cu mai bine de un an: ” Dumneavoastră veniți din administrație, sunteți obișnuit cu rigorile administrației, vă cunosc nu de azi sau de ieri, știu că sunteți un om cât se poate de onest și îmi exprim încrederea că Instituția Prefectului va da tot ce are ea mai bun. În ceea ce privește conlucrarea dintre Primăria Bistrița și Instituția Prefectului, așa cum și până acum s-a întâmplat și țin să îi mulțumesc fostului prefect, Mica Oprea, pentru acest lucru, sunt convins că vom lucra și în continuare. Nu avem niciun fel de motive pentru care să ne poticnim. Sunt aspecte de legalitate, sunt aspecte legate de proceduri, buna credință există. Așa că vă doresc spor la treabă” a spus primarul Turc .

Cum a fost ceremonia de învestire a fostului prefect:

Moment bizar la ceremonia de depunere a jurământului noii echipe de la Prefectura BN: la solicitarea presedintelui PSD participanții s-au rugat ținându-se de mâini

Share.

About Author

Lasă un comentariu