Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Exasperați de numărul mare de șoferi băuți si drogați, polițiștii bistrițeni vor folosi în prevenție ochelarii speciali care simulează efectele intoxicației cu alcool si droguri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai multe perechi de ochelari care simulează efectele vizuale ale stării de ebrietate în diferite grade  dar și ale consumul de droguri, pe timp de zi dar și de noapte sunt folosiți deja de polițiștii de la rutieră din Bistrița-Năsăud pentru descurajarea șoferilor în acțiunile preventive dar și de polițiști de la departamentul de prevenție.

Deocamdată IPJ Bistrița-Năsăud a achiziționat și împărțit polițiștilor din subordine 30 de astfel de perechi de ochelari, iar100 de liceeni de peste 16 ani au avut ocazia sa-i testeze în premieră astăzi într-o acțiune de prevenire în colaborare cu ATOP.

Ochelarii au fost procurați în cadrul unui proiect preventiv al  Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bistrița-Năsăud,(ATOP), structură organizată la nivelul Consiliului județean.

Ochelarii de simulare a efectelor vizuale  cumpărați au fost distribuiți Serviciului Rutier, Biroului Rutier Bistrița și structurile rutiere Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, care au primit fiecare  î câte un set care conține 6 perechi de ochelari ce simulează starea dată de consumul de droguri, și de intoxicație etilică pentru alcoolemii în diverse concentrații, pe timp de noapte sau zi, precizează sursa citată.

Primul training de prevenție 

Joi, 2 februarie, 100 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistrița au înțeles mai bine cum afectează reflexele și mai ales vederea consumul de alcool și substanțe psihoactive și cât de grave pot fi consecințele în situația în care cel care a consumat asemenea substanțe se află la volanul unui autoturism, transmite IPJ BN.

Activitatea a fost desfășurată cu 4 clase de liceeni, cu vârste de peste 16 ani, în cadrul căreia, tinerii au urmărit, sub îndrumarea polițiștilor testimonialul unui tânăr condamnat la închisoare pentru astfel de fapte. La sfârșitul activității, elevii prezenți au răspuns unui chestionar de feedback, pus la dispoziție de polițiști” informează polițiștii.

Ce efecte au ochelarii de simulare? 

Cei care încearca acești ochelari experimentează pe măsura purtării lor dezorientare în spatiu, modificarea culorilor, vizibilitate limitata, vederea dubla, aprecierea gresita a distantelor dar și confuzie și senzatia de pierdere a controlului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu