Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Care sunt principalele tipuri de sisteme solare fotovoltaice?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ce este un sistem solar fotovoltaic?

Un sistem solar fotovoltaic este o soluție de energie verde, care generează energie regenerabilă de la soare. Sistemele fotovoltaice utilizează celule solare pentru a colecta energia solară din lumina soarelui și pentru a o transforma în curent continuu.

Această energie electrică, odată trecută printr-un invertor și convertită în curent alternativ (AC), este sigură pentru a vă alimenta aparatele de uz casnic.

Un sistem solar fotovoltaic este soluția durabilă perfectă pentru oricine este interesat să își reducă amprenta de carbon și valoarea facturilor. Acest lucru se datorează faptului că generarea de energie solară nu produce poluanți și este gratuită.

Panourile solare fotovoltaice se utilizează separat sau legate în baterii pentru alimentarea consumatorilor independenți, sau pentru generarea de curent electric ce se livrează în rețeaua publică.

În continuare vom explora cele trei tipuri diferite de sisteme de panouri solare și vom afla ce beneficii oferă aceste sisteme de furnizare a energiei verde.

  1. SISTEM FOTOVOLTAIC ON-GRID

Aceste sisteme sunt destinate clădirilor racordate la rețeaua națională de energie electrică și permit beneficiarilor să utilizeze atât energia solară, cât și cea de la rețeaua națională. Tipul de sistem on-grid este cel mai comun printre proprietarii de case și afaceri.

Un sistem fotovoltaic legat de rețea oferă potențialul de a obține un profit din energia pe care o generați, reducând în același timp semnificativ facturile la energie și contribuind la reducerea emisiilor de CO2. Acestea nu au nevoie de baterii. Cu toate acestea, este întotdeauna posibil să adăugați o baterie la un sistem solar conectat la rețea.

Principalul avantaj al utilizării unui sistem conectat la rețea ar fi că este mai puțin costisitor decât alte tipuri de sisteme solare fotovoltaice. În plus, oferă flexibilitate de proiectare, deoarece sistemul nu trebuie să alimenteze toate sarcinile gospodăriei. Principalul dezavantaj al unui sistem conectat la rețea este că nu oferă nicio protecție împotriva întreruperii.

Invertoarele conectate la rețea trebuie să se deconecteze automat atunci când nu simt rețeaua. Aceasta înseamnă că nu puteți furniza energie în timpul unei întreruperi sau a unei urgențe, și nu puteți stoca energie pentru o utilizare ulterioară.

Pentru a evita o astfel de situație, există sisteme fotovoltaice conectate la rețea cu baterie, care oferă mai multă independență energetică gospodăriei. Aceasta duce la o dependență redusă de electricitatea din rețea și de comercianții de energie, împreună cu asigurarea că electricitatea poate fi extrasă din rețea, în cazul în care sistemul solar nu generează suficientă energie.

  1. SISTEM FOTOVOLTAIC OFF-GRID

Sistemele off-grid sunt independente și folosesc baterii pentru a stoca și elibera electricitatea, atunci când panourile solare fotovoltaice nu sunt active, cum ar fi în timpul noapții. Sunt excelente pentru clienții care nu se pot conecta cu ușurință la rețea. Acest lucru se poate datora locației geografice sau a costului ridicat al sursei de alimentare.

Sistemele fotovoltaice autonome sunt utile pentru regiunile rurale care au dificultăți în conectarea la sistemul de rețea. Aceste sisteme sunt potrivite pentru clădirile aflate la distanță, funcții specifice aplicației, cum ar fi pentru alimentarea mașinilor, soluții temporare, pompe de apă, bărci, ventilatoare, sisteme de control acces, sistemele de încălzire termică solară, aproape oriunde unde electricitatea de la rețea nu este disponibilă, sau nu este necesară.

Odată cu creșterea prețurilor la energie, independența energetică este mai solicitată ca niciodată. Un sistem solar complet off-grid conține tot ce aveți nevoie pentru a vă genera propria energie solară.

Deoarece sistemele solare în afara rețelei necesită mai multe componente, acestea sunt în mod natural mai scumpe decât un sistem standard legat de rețea. Cu toate acestea, deoarece sistemele off-grid sunt modulare, vă puteți dezvolta sistemul pentru a vă satisface cerințele energetice în orice moment. Grupul URMET vă sprijină cu proiectarea, elaborarea, producția și distribuția acestor sisteme, investind continuu în activitatea de perfecționare și dezvoltare, cu priorități precum adoptarea și aplicarea noilor tehnologii în proiectarea și montajul sistemelor fotovoltaice de gestionare a energiei.

  1. SISTEM SOLAR HIBRID

Un sistem fotovoltaic hibrid este o combinație de mai multe surse de energie pentru a spori disponibilitatea și utilizarea energiei. Un astfel de sistem poate folosi energie din surse precum vântul, soarele sau chiar hidrocarburile. În plus, sistemele fotovoltaice hibride sunt adesea susținute cu o baterie pentru a maximiza eficiența sistemului.

Un sistem hibrid vă oferă toate beneficiile ambelor sisteme, cu beneficiile suplimentare de protecție împotriva întreruperilor de curent și împotriva lipsei energiei solare, sau întreruperilor de rețea, împreună cu capacitatea de a trăi independent de combustibilii fosili, furnizând energie curată și verde.

Pentru siguranță, sistemul fotovoltaic se va deconecta de la rețea dacă alimentarea devine indisponibilă, acesta continuând să furnizeze energie proprietății, în cazul unei întreruperi de curent.

Atunci când vine vorba de alegerea celor mai bune sisteme fotovoltaice, trebuie să țineți cont de cerințele dumneavoastră de utilizare și de buget.

Pentru o consiliere profesională și sprijin în alegerea sistemului care să răspundă nevoilor dumneavoastră de energie, soluții de interfonie și control acces, contactați telefonic grupul Urmet, sau pur și simplu completați formularul de contact de pe site.

 

(advertorial)

Share.

Lasă un comentariu