Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Demisia ministrului Cătălin Predoiu, acuzat de depășirea atribuțiilor este cerută de mai multe ONG printre care Funcky Citizens

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Acuzat de antepronunțare într-un dosar de corupție aflat încă pe rol, dar și de alte implicări suspicioase legate de același dosar, mai multe ong-uri printre care Funky Citizens, Active Watch, Centru de Resurse pentru Participare Publică  i-au cerut demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu.

Într-o scrisoare deschisă ONG-urile acuză  tensiunile  izbucnite după ce Cătălin Predoiu s-a antepronunţat într-un dosar de corupţie care se afla încă în dezbaterea instanțelor dar și convocarea la Ministerul Justiției a uneia dintre judecătoarele din respectivul completul de judecată. ”Dl. Predoiu nu a oferit nicio explicație pentru “sursele neoficiale” de unde s-a inspirat despre acest dosar cu o însemnată încărcătură politică.Considerăm că dl. Predoiu și-a depășit mult atribuțiile de ministru, iar toată evoluția faptelor ridică suspiciuni rezonabile cu privire la o încercare de mușamalizare a unei intervenții politice în justiție.” precizează ONG-urile în cererea de demisie a ministrului Predoiu.

ONG-urile au trecut în revista și succesiunea faptelor ministrului Predoiu, post-declarații, care ridică suspiciuni rezonabile ca ar fi avut date din dosarul soțului fostului procuror șef DIICO, Georgiana Hosu și că ar fi încercat sa mușamalizeze tentativa de intervenție politica in justiție.

Scrisoarea  deschisă o puteți citi aici: https://funky.ong/solicitam-demisia-imediata-a…/
Share.

About Author

Lasă un comentariu