Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Salvamontiștii bistrițeni au salvat pe viscol și temperaturi extreme doi clujeni rătăciți în Munții Rodnei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
O intervenție sâmbătă noaptea  pe viscol și condiții meteo extreme a forțat limitele rezistenței fizice pentru salvamontiștii Serviciului Salvamont Bistrița-Năsăud. Ei au preluat un mesaj de salvare venit prin 112 pentru recuperarea a doi turiști clujeni care s-au rătăcit în Munții Rodnei la 2000 de metri altitudine în condiții meteorologice crâncene de minus 15 grade și vânt puternic, în județul Maramureș. 
Salvamont Bistrița-Năsăud a postat pe facebook sâmbătă în jurul orelor 21,00 că o echipă pleacă în căutarea turiștilor rătăciți. Ulterior, la postarea făcută duminică Salvamont a precizat că i-a găsit pe cei doi turiști la patru dimineața în refugiul Gărgalău (nn la 2000 de metru altitudine) și că îi vor coborî pe turiști îndată ce se vor înregistra condiții mai bune: ” cu temperaturi de -15 grade, vânt puternic și viscol, în jurul orei 04″00 echipa de prim răspuns a găsit cele două persoane rătăcite adăpostite în refugiul Gărgalău” au scris salvamontiștii.

Ulterior după ce i-au coborât în siguranță, în comentariile postării turiștii și apropiații lor le-au mulțumit salvamontiștilor pentru că s-au expus pericolului pentru a-i salva: ” vă mulțumim mult si ne pare rău de peripeție. Mircea, Florin si Ursu, dăruirea si curajul vostru e un exemplu de urmărit într-adevar. Un trio rar. Respect.” a scris unul dintre ei.

Unele comentarii au făcut trimitere și la faptul că Salvamont Borșa nu a intervenit la caz, deși îi era mai la îndemână să o facă decât cei de la Bistrița aflați la distanță mult mai mare, în condițiile în care cei doi rătăciți pe munte erau cazați la un hotel din Borșa  ” de urmărit mereu atitudinea acestor oameni (nn Salvamont Bistrița) care ajută în orice condiții. Vă mulțumesc că ați pornit pe drum deși era de probabil cel puțin 5-6 ore să urcați din Bistrița! Tot aici din păcate menționez că deși mașina băieților era parcată (localizată după număr de înmatriculare) în Borșa, MM și aveau cazare în Borșa MM unde nu au ajuns, domnii de la Salvamont Borsa nu au (…)urcat (…) mii de mulțumiri echipei din Bistrița  care a făcut un efort de 4 ori mai mare să ajute” a scris Sandor Balasz, unul dintre cei care a comentat la postarea celor de la Salvamont.

Share.

Lasă un comentariu