Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președinta secției penale a Tribunalul Bistrița-Năsăud a cerut pensionarea. Este judecător de 24 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președinta secției penale a Tribunalului Bistrița-Năsăud, judecătoarea Mariana Violeta Lazăr  și-a înaintat dosarul de pensionare către Consiliul Superior al Magistraturii, care urmează să se pronunțe marți, 7 februarie în acest caz și în alte 21 de dosare înaintate de magistrați din toată țara.

Șefa secției penale a Tribunalului din Bistrița-Năsăud a împlinit 56 de ani și este judecător din 1998 când, după terminarea Institutului Național de Magistratură, a fost repartizată la Judecătoria Bistrița. Are delegație pentru conducerea secției Penale a Tribunalului Bistrița-Năsăud până în 2024, însă aprobarea dosarului de pensionare va pune capăt inclusiv delegării, probabil la începutul acestui an.

Cererea de pensionare a celor 22 de magistrați, printre care și Mariana Violeta Lazăr vine după ce alți 63 de judecători din toată țara s-au pensionat deja la finele anului trecut pe fondul temerilor legate de o eventuală reformă a pensiile speciale, cerută de Comisia Europeană si asumată de România prin PNRR, legată de creșterea vârstei de pensionare a magistraților dar și a altor categorii de ”pensionari speciali” la nivelul vârstei de pensionare a populației generale.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu