Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Joburi noi de consilieri școlari în județ după ce Ministerul Educației a creat 1200 de posturi în școlile din toată țara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În Bistrița-Năsăud vor fi angajați 18 consilieri școlari noi în cursul acestui an școlar după ce Ministerul Educației a suplimentat cu 1200 de posturi noi rețeaua consilierilor școlari din întreaga țară, rețea deficitară de ani de zile. Practic noile suplimentări ar trebui sa asigure cel puțin un consilier școlar, psiholog școlar sau psihopedagog la 800 de elevi. Problema deficitului de consilieri școlari a fost ridicata in mai multe rânduri, însă lipsa bugetarii a făcut ca niciun minisitru sa nu-si asume o crestere a numarului de posturi.

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud susține într-un comunicat de presă dat publicității astăzi că, odată cu aceste posturi în plus, în toate școlile județ va exista câte un consilier școlar care să poată fi prezent zilnic sau săptămânal, în funcție de numărul de elevi din școală.

Deocamdată nu se știe prin ce proceduri vor fi ocupate aceste posturi, însă ISJ promite că acestea  vor fi demarate ”în cel mai scurt timp”. Potrivit edupedu.ro care preia oficiali din Ministerul Educației, ar urma ca aceste concursuri să fi organizate de CJRAE în fiecare județ, deocamdata pe durata determinată.

Ce face un consilier scolar?

ISJ BN dă și câteva lămuriri în comunicatul de presă despre ce face consilierul școlar, un angajat care trebuie sa fie absolvent de psihologie sau pedagogie, psihopedagogie sau discipline conexe  ”Consilierul școlar este un specialist în educaţie care planifică şi desfăşoară activităţi de consiliere educaţională individuală sau de grup care au drept obiectiv adaptarea elevului la probleme specifice mediului şcolar; implementează programele de educaţie pentru carieră în scopul formării de competenţe în domeniile vizate prin aria curriculară “Consiliere şi orientare”; organizează programe extracurriculare de orientare vocaţională; promovează şi implementează programele de educaţie pentru sănătate care vizează formarea şi dezvoltarea la elevi a abilităţilor de management al stilului de viaţă”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu