Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierii municipali chemați din nou în ședință extraordinară. Care e graba de data asta?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consilierii municipali au fost convocați din nou într-o ședință extraordinară luni de la ora 15,00. De data aceasta motivul urgenței e legat de noile contracte de închiriere pentru ANL-uri, blocate pentru că nu a fost adoptată încă majorarea anuală a chiriilor în funcție de coeficientul anunțat de Agenție Locuințelor. Pentru că termenul limită este 31 martie, s-a considerat ca sedința lunară, care are loc în a treia saptamana a lunii este prea departe pentru încadrare.

În acest moment în Bistrița exista 773 de apartamente construite prin ANL, cele mai multe fiind deja cumpărate de cei care le ocupă, e vorba de 474 de unități locative. Pentru 229 rămase în regim de închiriere, actualizarea chiriilor este valabila acum.  Cuantumul de majorare transmis de ANL în funcție de cifrele coșului zilnic este cu puțin peste 100 de lei, însă în stabilirea chiriei exista multi alti factori care includ venitul pe membru de familie, dar si un cuantum crescut pentru cei care au depășit vârsta de 35 de ani.

Nu e singurul proiect pe ordinea de zi a ”extraordinarei” de astăzi.  Consilierii locali vor trebui sa-si dea votul și pentru un studiu de fezabilitate finalizat, cel pentru  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Regenerare urbană în zona Lac MHC”.

Share.

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea- ecologist în

    Proiectul este facut pe jumatate undeva la coada lacului spre puntea peste raul Bistrita.
    Este inutil sa amintesti de LAC insa sa nu ai acces la luciul de apa.
    Bistrita-Civica, eu personal vinim cu o altfel de abordare fata de acest proiect mult trambitat de mine si asteptat de 33 de ani de bistriteni sa se intample ceva ca lumea nu cu jumatati de masura.
    Baietii si fetele din CL nu le au cu astea .

Lasă un comentariu