Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Robert Sighiartău după amputarea legii publicității jocurilor de noroc făcute de conducerea liberală a Senatului: ”modificările, fără acordul conducerii PNL”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Robert Sighiartau, co-inițiator al proiectului legii interzicerii publicității audiovizuale la jocurile de noroc reacționează  exact la o săptămână de la mutilarea în Senat a inițiativei legislative cu concursul Alinei Gorghiu și spune că modificările făcute în Senat nu aveau acordul conducerii PNL. Deputatul bistrițean a scris astăzi pe facebook că proiectul va fi corectat atunci când va ajunge în Camera Deputaților ”cu ajutorul oamenilor de bună credință”.
Lunea trecută, în 28 februarie, un proiect de lege inițiat de deputatul liberal Adrian Cozma și de Robert Sighiartău, contrasemnat de zeci de deputați din PNL, PSD, USR și AUR, care prevedea interzicerea  reclamei audiovizuale pentru jocurile de noroc a fost votat într-o variantă ajustată, cu o restricționare parțială. Astfel varianta votată la propunerea președintei Senatului Alina Gorghiu, și ea semnatară a inițiativei, era mult mai concesivă:  reclamele sunt interzise doar în intervalul orar 6-23,00, însă în timpul a meciurilor, brandurile firmelor de pariuri, pot aparea cu inserturi grafice, chiar daca nu e permis sunetul sau imaginea reclamei. În plus un amendament inițiat de aceasta si de colegul liberal Daniel Fenechiu în comisia juridică de la Senat si apoi votată, permitea reclama pe panouri de afișaj stradal, interzisă inițial de proiect, cu condiția ca panoul să fie sub 30 de metri pătrați.
De altfel 16 deputați PSD care contrasemnaseră la început inițiativa au facut cerere de a-și retrage semnătura de pe proiect înaintea ședinței de peln Senatului, la cererea, se pare a președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu.
Întrebată de ziariști cum s-a ajuns la o asemenea variantă Alina Gorghiu a spus imediat după ședința din 28 februarie : ”O să mă întrebaţi de nu se pot interzice de tot. Pentru că toţi specialiştii şi oamenii din domeniu ne-au spus că dăm dintr-una în alta, că încurajăm evaziunea şi economia neagră, dacă interzicem total”, a răspuns Alina Gorghiu.

 Reacția vicepreședintelui PNL Robert Sighiartău, la o săptămână distanță 

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL a scris pe facebook în 6 martie că modificarile inițiate în Senat au fost făcute fără acordul conducerii PNL și că va repara proiectul în Camera Deputaților: ”Sănătatea morală, psihică și fizică a copiilor noștri este mai importantă decât orice !! Proiectul promovat de Adrian Cozma și de colegii mei trebuie să treacă in forma în care a fost depus. Modificările de la Senat au fost făcute fără acordul conducerii PNL. Vom corecta proiectul de lege cu ajutorul oamenilor de bună credință din Camera Deputaților astfel încât să își atingă scopul !” a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de facebook. Printre cei care a semnat legea inițial se numără și celălalt deputat PNL e Bistrița-Năsăud, Diana Morar. Până acum însă aceasta nu a avut nicio poziționare publică referitoare la acest subiect.
Sursă foto: facebook Robert Sighiartau
Share.

About Author

Lasă un comentariu