Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Daniel Suciu, derapaje misogine de la tribuna Parlamentului. Deputatul și-a cerut scuze a doua zi, după ce a fost taxat de colegele deputat și de presă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu a fost în avanpremiera zilei femeii protagonistul  unui scandal în Parlament, după ce a făcut glume misogine la adresa unei deputate de opoziție. Suciu s-a trezit să spună în timp ce conducea sedința de luni a Camerei Deputaților că ” știe că femeile se bucură de orice minut în plus” în momentul în care i-a comunicat unei deputate USR (Oana Țoiu) că poate vorbi un minut în plus .

Suciu a fost taxat imediat atât de deputata de la USR: ”Puteți sa va luați minutul înapoi ( ..) eu vorbesc aici în calitate de deputat ales în Parlamentul României, nu de colegă a dumneavoastră de glumițe de pahar.”  l-a taxat tăios Oana Țoiu.

Și fostul ministru Violeta Alexandru (Forța Dreptei) care urma la cuvânt înaintea deputatei USR l-a taxat pe Suciu, care și-a cerut scuze abia a doua zi (marți) tot de la Tribuna Camerei Deputaților, după un val de reacții de consternare.

Oana Țoiu: ”Nu este o replică vagă. A existat un moment în care Parlamentul reprezenta elita României., nu mai e cazul”

După incident deputata USR a spus că genul de comentariu a lui Daniel Suciu era unul explicit care cerea o reacție imediată : ”Nu este o replică vagă, nu lasă nuanțe de interpretare. Din acest motiv am și reacționat. Acea replică nu are legătură cu standardul din Parlament și cu respectul cuvenit pentru cetățean. A existat un moment în istorie în care Parlamentul României reprezenta elita României, nu mai e cazul”, a declarat deputatul USR pentru ziarul Libertatea. 

Suciu, cenușă în cap abia marți, a doua zi: ”nu sunt nici misogin, nici grobian”

Daniel Suciu n-a reacționat luni când a condus în continuare ședința de plen care dezbatea moțiunea împotriva ministrului muncii, Marius Budăi în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, în locul presedintelui Marcel Ciolacu, însă a revenit la microfon marți, după valul de indignare stârnit de declarațiile sale.  ”Nici de la acel microfon, nici de la acest microfon nu mi-este permis să fac şi să folosesc cuvinte, aluzii, propoziţii care pot fi considerate ofensatoare, mai ales pentru colegele noastre. Nu am nicio problemă să recunosc că ieri (luni ) am folosit o asemenea propoziţie, pe care o regret din tot sufletul. Nu am avut nicio intenţie ca ceea ce am spus ieri să fie considerat ofensator. Pentru doamna Ţoiu şi pentru doamna Alexandru în special, dar pentru toate colegele pentru acea propoziţie încă odată îmi cer mii de scuze. Nu sunt nici misogin, nici grobian, colegele mele ştiu acest lucru, dar cred că este o formă de demnitate când greşesc să vin şi să spun acest lucru”, a spus Suciu în 7 Martie. Culmea, ministrul la adresa caruia era dezbatută moțiunea, Marius Budăi este și el acuzat de comportament deplasat la adresa unei femei, o colegă deputat chiar din PSD pe care  a sunat-o băut după miezul nopții. 

Presa l-a taxat dur pe Daniel Suciu aflat la al treilea mandat de deputat, si fost ministru al Dezvoltării, dar și vicepremier în cabinetul Dăncilă: ”Glume de autobază în Parlament” a titrat Evenimentul Zilei, ”Derapaj grosolan al unui deputat PSD la adresa unei deputate USR: “Ştiu că femeile se bucură de orice minut în plus”.(Antena 1), ”Derapaj sexist al unui deputat PSD” (Realitatea TV-video), ”Glume cu tentă sexuală, de la tribuna Parlamentului, între un deputat PSD şi o colegă de la USR” (România TV)

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu