Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatul a votat un proiect USR care interzice păcănelele în apropierea școlilor. Camera Deputaților e decizională

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatul a aprobat luni o inițiativă a USR care interzice funcționarea sălilor de jocuri de noroc la mai puțin de 300 de metri de școli și locuri de joacă, dar și de centre culturale sau spitale. Decizia a fost adoptată cu 97 de voturi pentru și unul împotrivă iar proiectul legislativ va ajunge în Camera Deputaților care e decizională.

.Senatorul USR Sebastian Cernic a spus în plen  că în timp ce în România nu există programe de prevenție și tratament a dependenței de jocuri de noroc și Guvernul României susține ”imperiul păcănelelor”, guvernele din alte state precum Belgia, Marea Britanie, Spania sau Australia au limitat drastic expunerea tinerilor la riscul dependenței de jocuri de noroc.

Trebuie să spunem stop! Este o necesitate să curățăm de tentații și de minciuni drumul spre școală sau spre locul de joacă al copiilor noștri. Este responsabilitatea noastră să-i ferim pe cei mici de mirajul norocului la păcănele, pariuri și alte jocuri. Tinerii trebuie să vadă și să audă adevărul. Și adevărul este că pot deveni dependenți de jocuri de noroc”, a spus senatorul USR Sebastian Cernic.

Senatul este prima cameră sesizată, inițiativa va intra acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional. „Votul de astăzi împotriva jocurilor de noroc este un semnal de normalitate și o dovadă că proiectele bune ne pot uni pe toți. Au fost adoptate și amendamente ale colegilor de la alte partide, totul pentru ca legea să fie funcțională și completă. Presiunea publică a contat foarte mult și sperăm să continue pentru că urmează votul decisiv la Camera Deputaților”, a precizat deputatul USR Filip Havârneanu in comunicatul de presă USR

Un alt deputat USR  Diana Stoica a precizat că  există 4 aparate tip ”păcănele” la mia de locuitori, 1 milion de români care pariază constant și peste 25% dintre elevii de 16 ani au participat la jocuri de noroc pe bani, precizează un comunicat de presă al USU. ”Este responsabilitatea noastră să facem curățenie și să ne asigurăm că protejăm viitorul acestei țări, copiii. Ne scriu prea multe mame care își plâng copiii – copii care și-au luat viața din cauza acestei dependențe de jocuri de noroc. OMS a încadrat această dependență de jocuri de noroc în rândul bolilor mintale. Deci ele sunt mai rău decât un viciu, sunt o boală psihică”, a mai spus deputatul Diana Stoica.

.

Share.

Lasă un comentariu